Home / archiefcentraal / deuroe veuroe breidt openingstijden uit

deuroe veuroe breidt openingstijden uit

Twee cliënten van Philadelphia komen ieder een dagdeel in de week helpen bij de werkzaamheden in de kringloopwinkel Deuroe Veuroe in Nieuwleusen. Het is een vorm van dagbesteding voor deze cliënten.

Nanda van Spijker, een van de coördinatoren van de kringloopwinkel, vertelt over de samenwerking met Philadelphia: “Door de relatie die Nieuwleusen Synergie heeft met de buurtkamer in het ontmoetingscentrum De Schakel zijn we in contact gekomen met de medewerkers van Philadelphia. Zij haalden spullen voor de mensen die in de buurtkamer activiteiten doen om die te verfraaien. Wij hebben nu afgesproken dat ze deze spullen straks mogen verkopen op de vrijwilligers markt die ieder jaar in de sporthal wordt gehouden. De opbrengst is bedoeld als startkapitaal om daar verf en andere spullen voor de kunnen kopen die nodig zijn om alles te pimpen. Als de markt geweest is, worden nog steeds door de kringloop spullen beschikbaar gesteld. Maar dan komen we weer terug in de verkoop van de winkel.”

Nieuw is ook, stelt Nanda van Spijker, de online verkoop van spullen uit de kringloopwinkel. “We gaan speciale materialen of voorwerpen die interessant zijn voor verzamelaars via Marktplaats aanbieden.” Ook worden de openingstijden uitgebreid. De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. Verder wijst Van Spijker ook de interne veranderingen die er in de winkel hebben plaatsgevonden. “We hebben geprobeerd de winkel nog overzichtelijker te maken.”

Feest

Op de landelijke kringloopdag, op zaterdag 4 oktober, viert de Nieuwleusense kringloopwinkel Deuroe Veuroe haar tweede verjaardag. Het thema van dit jaar is ‘Zoek de Schat’. In de Nieuwleusense winkel hebben de vrijwilligers ‘een gouden 2’ als schat verstopt. Voor de vinder ligt een leuke beloning cq verassing te wachten. Verder krijgen alle bezoekers op die dag dertig procent korting op al het meubilair en vijftig procent korting op het overige assortiment en staat er voor iedere bezoeker een kopje koffie of thee met een plakje cake klaar.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.