de bevers vechten zich terug door communicatie

De dames van De Bevers D1 hebben dit weekend in het ‘Heidepark’ knap gewonnen van Sneek D2. In Lemelerveld werd het 3-2. Trainer Jan van Uitert stuurde ons een verlag.

‘Sneek D2, het jonge team uit Sneek ging de laatste twee wedstrijden met 0-4 onderuit dus voor De Bevers een gevaarlijke en onberekenbare tegenstander. Verder waren alle speelsters 100 procent gebrand om een uitstekende wedstrijd neer te zetten en de mindere wedstrijd van vorige week weg te poetsen.

De start van beide teams was geweldig, een prima pot volleybal, waarbij de jonge ploeg uit Sneek continue het initiatief nam met een kleine voorsprong. Helaas was bij De Bevers het scorend vermogen van de aanvallers veel te laag, hierdoor moesten de dames uit Lemelerveld de set afstaan aan het zeer stabiel spelende Sneek D2.

In het begin van de 2e set werden De Bevers totaal overdonderd, de pas lijn stond zwaar onder druk door de afwisselende en pittige serve van Sneek. In een mum van tijd stond er een stand van 16-25 op het scorebord.

Vanaf de 3e set stond er een herboren team uit Lemelerveld in het veld, onder leiding van de uitstekend spelende Mathilde Weijdeman en Lisa van Rossem was het team weer terug in de game. Het goed en bijna foutloos spelende team van De Bevers speelde deze set door soepel volleybal winnend naar de eindstreep.

De 4e set werd bijna een kopie van de 3e set, de teams waren tot 10-10 aan elkaar gewaagd, op dat moment sloegen de Bevers een beslissend gat van

5 punten en door werklust, goed communiceren en ontspannen spelen werd de set met 25-21 door De Bevers gewonnen.

Het lijkt erop dat De Bevers nu al een patent hebben op vijf setters, want dit is al de 3e dit seizoen. In wisselend niveau van beide ploegen, maakte deze set de mooiste en spannendste van de wedstrijd. De Bevers pakten verdiend de overwinning en werd Sneek met een 3-2 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Complimenten aan het team, want de dames hebben een uitstekende teamprestatie neergezet, een slow start, maar in een opbouwende sfeer de zwaar bevochten 3-2 overwinning binnen gehaald.

Trainer Jan van Uitert

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.