Home / archiefcentraal / dames asc 62 pakken eerste punt

dames asc 62 pakken eerste punt

De voetbalsters van het eerste dameselftal van ASC’62 hebben zaterdag hun eerste punt van het seizoen gepakt. In eigen huis werd een ijverig Be Quick 28 op 2-2 gehouden. De dames stuurden ons een verslag van de wedstrijd.

‘Zonder een half elftal geblesseerden traden de Dalfsenaren in deze jaarlijks terugkerende burentwist aan tegen het team uit Zwolle. Door het aantal afwezigen kreeg de talentvolle Danielle Pierik opnieuw een basisplaats en debuteerde ook Michelle van Nee in de basis. Wedstrijden van ASC’62 tegen Be Quick staan altijd garant voor spektakel en ook vandaag was dat het geval. ASC’62 begon scherp aan de wedstrijd waarin al snel duidelijk werd dat ook Be Quick voor de volle winst naar Dalfsen was gekomen.

De eerste kansen waren echter voor ASC’62 terwijl Be Quick vooral bezig was met tegenhouden maar wel af en toe verrassend snel voor het doel van ASC’62 opdook. Door goed ingrijpen van keepster Dyonne Meyerman bleef de stand in evenwicht. Het was toch Be Quick dat op voorsprong kwam door een goed uitgespeelde aanval die eindigde bij de spits van Be Quick. Die schoot onberispelijk binnen. Voor ASC’62 het teken om, met succes, nog nadrukkelijker de aanval te zoeken. Via een goede aanval over meerdere schijven, trok Ingrid Lans de stand weer gelijk. Dit was tevens de ruststand.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld maar toch kreeg Be Quick geleidelijk aan een licht overwicht dat hen de op dat moment verdiende 1-2 opleverde, al ging aan het doelpunt het nodige fortuin vooraf. Be Quick 28 wisselde halverwege de 2e helft en deze stond nog niet op haar plek of ze leek de 1-3 binnen te tikken. Maar gelukkig voor ASC schoot ze naast. Het publiek leek zich al neer te leggen bij een nederlaag van de Dalfsenaren maar het was opnieuw Ingrid Lans die, tien minuten voor tijd, de verdiende gelijkmaker binnentikte.

Via Roelisse Schiphorst leek het nog 3-2 te worden maar de keeper van Be Quick 28 bleek wederom een sta in de weg. De goed leidende scheidsrechter, de heer Hermsen uit Nijmegen, trok nog wat blessuretijd bij maar aan de stand veranderde dat niets meer.

Het eerste punt behaald in een thuiswedstrijd door ASC’62 is binnen en meestal volgen er dan nog wel meer. Volgende week spelen de Dalfsenaren tegen SVZW in Wierden en door het goede optreden van de debutanten kan deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet worden gezien.’

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.