dalfsen kansloos tegen koploper

Dalfsen heeft zondagmiddag met 2-6 verloren van Witkampers. De koploper van de Vierde Klasse H liet bij vlagen zien dat het fantastisch kan voetballen en greep bovendien de eerste periodetitel. Dat de score niet hoger uit viel had vooral te maken met de rode kaart van Witkampers-verdediger Mark Koeslag. De concurrentie pakte ook geen punten, waardoor Dalfsen negende blijft in 4H.

De openingsfase was zo gek nog niet van Dalfsen. Erik Koedijk probeerde het met een boogballetje en ook Wouter Middelveen kreeg een kans op de openingstreffer. Zijn aanname was prima, maar oog in oog met Witkampers-goalie Bas Wennink mikte de middenvelder iets te hoog. De eerste aanval van de bezoekers was meteen raak. Een lage voorzet belandde toevallig bij Ronald Straalman, die de 0-1 binnengleed.

De openingstreffer leek voor de Witkampers het startsein om te gaan voetballen. De snelle buitenspelers waren een grote plaag voor de backs van Dalfsen, die het combinatiespel van de bezoekers amper konden volgen. Het was uitblinker Sander Kok die na een kwartier spelen de 0-2 maakte. Uit een hoekschop kopte hij de bal via de onderkant van de lat binnen. Het geplaagde Dalfsen verloor bij deze goal ook nog eens doelman Johnny Nijenhuis, die geblesseerd het veld verliet.

De 0-3 liet vervolgens niet lang op zich wachten. Sander Kok was dit keer het eindstation van een prachtig uitgespeelde aanval. De aanvoerder was tien minuten voor rust ook verantwoordelijk voor het hoogtepunt van de middag. Vanaf de punt van het strafschopgebied lepelde hij de bal op fenomenale wijze achter de ingevallen Jarnick Marsman, die enkel kon toezien hoe de bal in de kruising viel. Dat deze goal ook op applaus van het thuispubliek kon rekenen was meer dan terecht.

Met een 0-4 achterstand leek het nog een hele lange tweede helft te gaan worden voor Dalfsen. Toch keerde de hoop voor de thuisploeg zowaar terug in de 52e minuut. Remco Hultink was in de rust ingevallen bij Dalfsen en dribbelde alleen op het doel van de Witkampers af. Verdediger Mark Koeslag liep hem op de hakken en de bal ging op de stip. Het duurde lang voordat scheidsrechter Smeenge zijn kaarten gevonden had, maar uiteindelijk gaf hij met rood de juiste kleur. Sjoerd Klarenbeek benutte vervolgens de strafschop en met een 1-4 stand, een speler meer en nog een ruim half uur op de klok, begon Dalfsen er weer in te geloven.

Amper vijf minuten later dacht Sportpark Gerner aan de 2-4. Wouter Middelveen controleerde de bal in het strafschopgebied en schoot de bal via de onderkant van de lat binnen. Tussendoor klonk echter een fluitsignaal omdat Middelveen zijn tegenstander duwde in de ogen van scheidsrechter Smeenge. In plaats van 2-4 stond het even later 1-5. Een vrije schop vanaf de zijkant van Bastian Beuzel viel met wat geluk in het Dalfser doel.

De wedstrijd was beslist, maar toch was er nog een lichtpuntje voor Dalfsen. Spits Chiel Huisjes maakte na lang blessureleed zijn rentree en was onmiddellijk trefzeker. Op aangeven van Daan van der Vegt kopte hij prima tegendraads binnen. Even daarvoor had Jeroen Kamphuis namens Dalfsen al de lat geraakt. Het laatste woord was echter voor Bastian Beuzel. Na een prima voorzet bepaalde hij de eindstand met een simpel intikkertje op 2-6.

Het zat er simpelweg niet in voor Dalfsen, dat in Witkampers de gedoodverfde titelfavoriet trof. De ploeg uit Laren won tot nu toe alle wedstrijden van het seizoen en was bovendien al 32 keer trefzeker. Voor Dalfsen is het zaak de punten in andere wedstrijden te pakken. Bijvoorbeeld tegen Broekland, dat over twee weken op bezoek komt. Volgende week is er geen competitievoetbal. Dalfsen zal zaterdag wel een oefenwedstrijd spelen, tegenstander is Nieuwleusen.

Stand onderin 4H:

7. Haarle 6 – 9

8. Gazelle 6 – 7

9. Dalfsen 6 – 7

10. Kon. UD 6 – 6

11. Ulu Spor 6 – 6

12. Diepenveen 6 – 5

13. OVC 6 – 4

14. IJsselstreek 6 – 4

De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie, de nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.