dag van de duurzaamheid st cyriacusschool

Hoe werkt de houtgestookte dorpsCV in Hoonhorst? Evert Jan Hof vertelt het groep 7/8 van de St. Cyriacusschool op de Dag van de Duurzaamheid.

Vrijdag 10 oktober werd er praktijkles duurzaamheid gegeven aan groep 7/8 van St. Cyriacusschool uit Hoonhorst. Zo kregen de leerlingen een rondleiding in de Potstal. Hier zien ze hoe de houtgestookte CV werkt en hoe de warmte die het opwekt in school komt.

De school is een jaar gelden geheel verbouwd en goed geïsoleerd. Het dak is toen ook voorzien van zonnepanelen en dat is een jaar verder aan de resultaten goed te merken. De zonnepanelen op St. Cyriacusschool wekten het eerste jaar 14.500 kWh op. Daardoor is het gasverbruik na renovatie met 9.000 m3 (50%) afgenomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.