carinova zet huishoudelijke hulp voort

“Maar dat wil niet zeggen dat er niets verandert voor de cliënten die nu huishoudelijke hulp ontvangen,” stelt Carinova. “De forse landelijke kortingen op het Wmo budget hebben gevolgen. Door de invoering van de Wmo 2015 zullen gemeenten deze ondersteuning anders gaan organiseren.”

Nadat Carinova op 28 augustus aankondigde geen toekomstperspectief meer te zien voor een goede bedrijfsvoering, binnen de huishoudelijke hulp, kwamen zaken in een stroomversnelling. Bestuurlijk overleg met landelijke overheid, gemeenten, brancheorganisatie en vakorganisaties leidde tot veel actiebereidheid om zaken ten goede te keren.

De toezegging vanuit het kabinet om gemeenten extra financiële ruimte te geven gaf de doorslag voor de dienstverlener. Met de Huishoudelijke Hulp toelage (bijvoorbeeld de dienstencheque) kunnen gemeenten Carinova nu voldoende garantie bieden voor kostendekkende tarieven.

Met deze dienstencheque kunnen mensen die hulp nodig hebben, maar dit niet volledig zelf kunnen betalen, toch zorg inkopen. Het principe is als volgt: de cliënt betaalt een deel van de kosten voor een huishoudelijke hulp en vanuit de overheid wordt via de gemeente een toeslag gegeven.

Voor Johan Gerestein, voorzitter van de raad van bestuur van Carinova is het een pak van zijn hart: “Het is een grote opluchting dat we niet hoeven te besluiten om de Huishoudelijke Hulp activiteiten te beëindigen. Dat is heel goed nieuws, vooral voor alle cliënten en medewerkers. Echter moeten we ons ook realiseren dat door de landelijke korting op het Wmo budget tijdelijke contracten van gewaardeerde hulpen per 1 januari niet meer worden verlengd. We hebben de afgelopen weken met man en macht gewerkt om het onmogelijke mogelijk te maken. Daar zijn we in geslaagd, huishoudelijke hulp kan door, en daar wil ik alle betrokkenen voor bedanken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.