Home / archiefcentraal / bv natuurlijk led verdient zich snel terug

bv natuurlijk led verdient zich snel terug

Naar aanleiding van onze special over duurzaamheid kreeg Bart Aling van In2Light een vraag over LED-verlichting. Een dubbele vraag: verdienen die toch relatief dure lampen zich terug? En ze geven toch van dat harde onvriendelijke licht?

Bart Aling: “De ontwikkeling van LED gaat snel, heel snel. Het licht dat ze geven is inmiddels vergelijkbaar met de vroegere gloeilamp. Je kunt het krijgen zoals je het hebben wil. Warm licht voor boven de eettafel en fel licht als leeslamp. Dimmen kan tegenwoordig ook. Andere LED’s zijn prima buitenverlichting, tot bouwlampen aan toe.”

“Spaarlampen waren al een stuk zuiniger dan gloeilampen. LED is nog weer zuiniger. Een 60 watts lamp van vroeger is nu zo’n 6 a 7 Watt. Ze hoeven niet op te warmen, ze geven in een keer maximaal licht en ze gaan zo tien jaar mee. Daarmee verdienen ze zich zelf snel terug. Natuurlijk afhankelijk van hoeveel een lamp brandt, zijn de kosten via minder stroomverbruik toch met twee jaar terugverdiend.”

In2Light heeft de hele Multimate van Heino van LED voorzien. Een live-toonzaal dus. “Daar hebben we ook het ‘Bundel Concept’ ingevoerd. Door gezamenlijke inkoop van LED TL buizen kunnen bedrijven profiteren van enorme kortingen die ze als losstaande bedrijven niet kunnen halen. Bij aanmelding krijgt de ondernemer gratis en vrijblijvend een inventarisatie inclusief financieel plan. Als het bedrijf vervolgens kiest om definitief mee te doen, krijgen ze standaard 10% korting. Vervolgens wordt de korting verhoogd naarmate meer deelnemers meedoen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.