Home / archiefcentraal / bv natuurlijk hoe bespaar je energie

bv natuurlijk hoe bespaar je energie

‘‘Voor bijvoorbeeld bedrijven, scholen, zorginstellingen, sportverenigingen en gemeentes kunnen wij de weg wijzen. Als je in een grote organisatie veranderingen door wilt voeren op het gebied van energie besparen, kan dit nogal een bedrag aan investeringen betekenen en dan wil je natuurlijk wel de goede keuze maken. Wij helpen je om binnen je eigen wensen naar de beste optie te zoeken. Dit betekent dat we advies geven over de mogelijke veranderingen en ook op zoek gaan naar de beste installateurs.’’

‘‘Als wij een bedrijf binnenkomen, kijken we eerst wat het energieverbruik is en wat het volgens ons zou moeten zijn of kunnen worden. Vervolgens plaatsen we een Slimme Meter om het energieverbruik in kaart te brengen. Dit is voor ons een belangrijke stap, omdat dit bewustwording betekent en je vanuit daar gemakkelijker veranderingen door kunt voeren. Vanaf 2020 heeft elk huis een Slimme Meter, maar volgens ons zou dat ook voor elk gebouw moeten gelden. Je kunt met zo’n apparaatje in de meterkast per minuut zien wat het gas- en elektraverbruik is en dus direct de impact van kleine veranderingen waarnemen.’’

‘‘Na het meten kunnen de installaties en apparaten nog opnieuw ingeregeld worden wat snel al vijf tot vijftien procent aan besparing geeft en weinig kost. Als dat nog niet voldoende is, kunnen er bijvoorbeeld nog zonnepanelen of andere aanpassingen toegevoegd worden. Als er gekozen wordt voor zonnepanelen gaan wij met jou op zoek naar de beste keus. Zo kijken we naar technieken, de inhoud van de aanbieding, het rendement, de terugverdientijd, maar kunnen we bijvoorbeeld ook een goede keus uit de regio zoeken als dat een wens is. Wij adviseren je gedurende het hele proces en helpen door het geven van een onafhankelijk en realistisch advies.’’

Voor meer informatie over Grontmij kijk je op www.grontmij.nl en als je zelf een vraag hebt voor een van de ondernemers van BV Natuurlijk, kun je die stellen via info@bvnatuurlijk.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.