Home / archiefcentraal / burgemeesters openen landhuis imminkhoeve

burgemeesters openen landhuis imminkhoeve

Burgemeester Marc-jan Ahne was er namens gemeente Ommen, burgemeester Peter Snijders vertegenwoordigde Hardenberg en Han Noten was er uit naam van gemeente Dalfsen, maar bovenal waren zij er namens het Vechtdal.

De aanwezigheid van de Vechtdal burgemeesters onderstreept de kracht van het Vechtdal en het vertrouwen in de combinatie van recreatie en zorg in het Vechtdal. Vakantie moet voor iedereen toegankelijk zijn, dus ook voor mensen met een beperking. Door het aanbod van aangepaste vakantiemogelijkheden in het Vechtdal te vergroten en daarbij de zorg goed te organiseren, kan het Vechtdal zich onderscheiden in Nederland. Imminkhoeve is voor de regio hét voorbeeld van hoe recreatie en zorg goed samen kunnen gaan. Voordat de burgemeesters overgingen op de openingshandeling deelden zij aan de hand van verschillende stellingen hun visie ten aanzien van zorg en recreatie het Vechtdal.

In maart 2014 maakten de eerste gasten hun entree maken in het unieke Landhuis, dat naast groepen, ook individuele gasten ontvangt. De duurzaam ontwikkelde accommodatie is volledig aangepast voor gasten met een beperking. Moderne hoog-laagbedden, aangepaste (bad-)kamers en twee prachtige, ruime liften met uitzicht over de lounge; het Landhuis wéét wat zijn gasten nodig hebben.

Naast de toegankelijkheid van deze accommodatie kan Imminkhoeve gasten professionele zorg aanbieden tijdens hun verblijf in het Landhuis. Door de samenwerking met Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is Imminkhoeve in staat deze zorg te bieden. Hierdoor heeft het Landhuis ook de rol van een zorghotel gekregen. Gasten met een beperking ervaren het gemak van het aangepaste Landhuis en de zorg op maat, waardoor zij samen met hun mantelzorgers kunnen genieten van een heerlijk weekend of vakantie in het Landhuis.

Directeur Ron Koopmeiners telde na zijn speech af en gaf het startsein tot het onthullen van een prachtig doek waarop het Landhuis was afgebeeld. ’Ik ben ontzettend trots op het Landhuis en het unieke aanbod dat wij hiermee in handen hebben. Het Landhuis is dé parel in het Vechtdal als het gaat om vakanties voor mensen met een beperking.’

De foto’s in het album bij dit artikel zijn van Bernard Jans, foto’s van Johan Bokma vind je hier.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.