burgemeester leest voor op basisschool

Burgemeester Marc-Jan Ahne heeft maandag 6 oktober een bezoek gebracht aan de Sint-Willibrordusschool in Vilsteren. De burgemeester kwam ’s ochtends op school met een duurzame auto. Deze auto rijdt op biogas.

Hij heeft voorgelezen in groep 1-3 en aan de peuters van de peuterspeelzaal Minibrordus. Het boek van Mr Finney was verpakt in een mooi versierde doos. De plaatjes uit het boek, passage het verhaal van de bomen werden afgebeeld op het digibord.

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, gaat mevrouw Schunselaar-Henning, raadslid van de VVD uit Ommen, de kinderen trakteren op een mooi/duurzaam verhaal. Dit jaar is het thema ‘de waarde van natuur’ en is er gekozen voor een verhaal uit Mr Finney en het raadsel in de bomen. In dit boek, geschreven door Laurentien van Oranje, ontdekken Mr Finney en zijn vrienden hoe ze beter met elkaar en met de aarde om kunnen gaan door te delen.

De Sint-Willibrordusschool hecht veel waarde aan duurzaamheid. Het scheppen van een fijne leef/leeromgeving is hierbij een voorwaarde. De samenwerking met het Landgoed Vilsteren en Herberg de Klomp speelt hierbij een belangrijke rol. Tevens doet de school jaarlijks mee met de actie Hou Vilsteren school en brengt de bovenbouwgroep een bezoek aan de ROVA te Zwolle. Het afval scheiden gebeurt al vele jaren op de school.

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, laat heel Nederland met duizenden activiteiten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen hebben veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur en samenleven. De gemeente Ommen heeft dit goede initiatief uitgebreid naar de Week van de Duurzaamheid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.