bruchterveld de sterkste in derby

Bruchterveld heeft zaterdag een 2-0 overwinning geboekt op streekgenoot Gramsbergen. Bas Waterink en Rienk van der Veen zorgden voor de treffers. De thuisploeg stuurde ons een verslag:

De ene week zit het tegen, de andere weer mee. Waar vorige week de punten sneu in Bergentheim werden achtergelaten, hadden de Tricolores thuis tegen SV Gramsbergen over het resultaat niet te klagen.

Het was prachtig weer, een gezellig sportpark, veel (bekende) toeschouwers, een trainer die net vader was geworden en twee ploegen die er een mooie pot van willen maken. Meer heb je niet nodig voor een mooie zaterdagmiddag invulling.

In de eerste helft leek het voor de bezoekers dan ook inderdaad een prachtige middag te worden. Vanaf de aftrap werd de aanval gezocht en werd de tegenstander opgejaagd. Een tactiek die zeker werkte, maar veel kracht kost. Al in de tweede minuut had Stef Schuurman koppend trefzeker kunnen zijn. Gramsbergen was vervolgens op alle fronten beter en feller. Bruchterveld kon de bal niet in de ploeg houden en hield zich de hele eerste helft meer bezig met de (veelal onterechte) kritiek op de goed leidende scheidsrechter Christian Timmer uit Kampen. Gramsbergen bleef maar kansen creëren en vooral missen. Bij een van de spaarzame uitvallen wist Gerwin Stegeman nog wel vol het kruis te raken, maar helaas was Bart Seinen de ongelukkig eigenaar van dat kruis.

De 0-1 leek dan toch eindelijk te vallen toen een vrije trap van Bart Wind onder Godeke door ging, maar wel op de paal belande. Het bleef wachten op de zeer verdiende 0-1, maar hoe langer het duurt des te meer ga je denken, dat ie aan de andere kant gaat vallen. Dat had vlak voor de rust ook nog gekund, maar Bas Waterink strandde van dichtbij op doelman Veldsink.

Het was een wonder dat de stand bij de rust 0-0 was.

Na de rust een totaal ander beeld. Na een donderspeech van trainer Bouwmeester ging bij de thuisploeg de knop om en kwam de wedstrijd meer en meer in evenwicht. De gasten gingen de tol betalen voor het smijten met de krachten in de eerste helft.

Nadat Schuurman nog direct na rust een bal had naast gekopt, was het verrassend de thuisploeg die de leiding nam. Na een klasse actie van Lesley op Haar legde Bas Waterink de bal stijf in het juiste kruis.

Dit was voor het jonge Gramsbergen duidelijk een enorme tik, die ze maar moeilijk te boven kwamen. In plaats van een ruime voorsprong stond er nu een 1-0 op het scorebord. Het spelde golfde daarna op en neer, maar Bruchterveld had in de tweede helft het betere van het spel.

Vlak voor tijd leek de wedstrijd beslist. Een fraai driehoekje tussen Waterink, Martijn Huisjes en Rienk van der Veen werd door laatstgenoemde in een treffer omgezet, 2-0.

In de resterende blessuretijd van ruim 8 minuten kreeg Gramsbergen zowaar nog twee dotten van kansen, maar als de bal er in 90 minuten niet in wil gaan, lukt het in de extra tijd ook niet meer.

Bruchterveld kreeg met deze uitslag wellicht wat te veel, Gramsbergen zeker te weinig, maar aan het eind tellen de doelpunten.

Gramsbergen kan de wonden likken en treft a.s. zaterdag het flink scorende SC Lutten. Bruchterveld gaat op bezoek bij VHK in Sint Jansklooster en weet nu hoe het vooral niet moet in de eerste helft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.