Home / archiefcentraal / bedrijvendag zet vakmensen in schijnwerpers

bedrijvendag zet vakmensen in schijnwerpers

Bedrijven op het industrieterrein De Vesting in Dalfsen zetten zaterdag 18 oktober hun deuren open voor belangstellenden. Wie plannen heeft om te gaan klussen of gewoon benieuwd is, kan tijdens deze Bedrijvendag kennismaken met de vakmensen en hun materialen in Dalfsen. “Mensen weten vaak niet welke kennis hier zit”, zegt Aldred Ubink die met Dalfser Verhuur een van de initiatiefnemers is. “Zaterdag kunnen zij eens een kijkje achter de schermen nemen. En natuurlijk is er actie!”

Zo geeft Philo Verplancke op het terrein van Dalfser Verhuur een demo met de minikraan van Wacker Neuson. “Wie wil (en oud genoeg is!) mag het zelf ook eens proberen”, daagt Ubink de bezoekers uit. “Moeilijk hoeft het niet zijn. Juist de machines van Wacker Neuson zijn makkelijk te bedienen. Ook handig dus als je eens een flink gat in je tuin moet graven.”

Gieljan Timmerman van het gelijknamig houtbewerkingbedrijf doet ook mee. Met zijn motorzagen laat hij zien hoe hij hout bewerkt. Hij kan er alles van maken. Wie zijn bomen wil laten snoeien, zit bij hem ook aan het goede adres. Timmerman pleegt onderhoud, brengt ze in model en zaagt dode takken af. Als het nodig is, legt hij de hele boom om.

Van begin tot einde

Arie Slangewal, hovenier en grondbewerker, laat tijdens de Bedrijvendag zien hoe je met een minikraan design tegels kan leggen. De tegels komen van BouwCenter Schipper, een van de andere deelnemers aan de Bedrijvendag. In het bouwcentrum krijgen bezoekers een indruk van het grote assortiment bouw- en afbouwmaterialen, van kleine onderdelen tot complete keukens en sanitaire voorzieningen. Maar ook tuin- en bestratingsmateriaal.

Wie al wel plannen heeft, maar eerst advies wil inwinnen, kan terecht bij bouwkundig teken- en adviesbureau Bouwtektuur. Bas Rienties en Johnny Boxebeld werken met particulieren en bedrijven. “Ze zitten in de woning- en utiliteitsbouw, maar ook in de agrarische sector”, vertelt Ubink. “Zo kun je vanaf het begin tot het einde van een bouwtraject op De Vesting terecht.”

De Bedrijvendag op De Vesting in Dalfsen duurt van 10:00 tot 16:00 uur.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.