Home / archiefcentraal / asc62 dames wint bij svzw

asc62 dames wint bij svzw

Het eerste dameselftal van ASC’62 heeft dit weekend, na een matige eerste helft, met 1-4 gewonnen van SVZW in Wierden. De dames stuurden ons een verslag van de wedstrijd.

Het vlaggenschip van de damesafdeling van ASC’62 wist vanaf het beginsignaal niet waar ze het zoeken moest in de eerste helft. Was het een enorme krachtinspanning van Wierdense kant of zocht SVZW naar een snelle openingstreffer? Het zal wel altijd een vraag blijven. De toeschouwers zagen dat de tukkers, via een goede opbouw aan ASC’62 haar wil oplegde. Het kraakte aan alle kanten bij de ploeg uit Dalfsen. Het was toch pas na zo’n 20 minuten waarop de spits van SVZW via een prachtig diagonaal afstandsschot de 1-0 binnenschoot. ASC’62 had op dat moment nog geen kans gehad.

Het leek een kwestie van tijd dat ook de 2-0 zou vallen maar het was Ingrid Lans, vandaag meerdere keren van positie wisselend, die toch voor rust er in slaagde de stand gelijk te trekken. De rust kwam geen moment te vroeg. ASC’62 begon na rust, met een iets andere spelopvatting, sterk aan de wedstrijd, met fris samenspel en leuke individuele acties. SVW had daar geen antwoord op en liet het initiatief aan ASC’62. Danielle Visscher kwam een paar keer sterk door en even later kon opnieuw Ingrid Lans de stand in het voordeel van haar team ombuigen naar 1-2. Deze klap kwam Wierden niet meer te boven.

Toen Alie Tempelman via een prachtige pass vanaf het middenveld de bal uit de lucht snoeihard tegen de touwen schoot was ook het laatste restje verzet van SVZW gebroken. ASC’62 bleef naar voren spelen en toen de bal bij Eva Visscher belande, zag zij Susan Borger vrij staan die na haar voorzet de bal overtuigend inkopte. Het was een middag met mooie doelpunten en ook dit was er weer één. De 1-4 was een feit. De goed leidende scheidsrechter gaf nog een penalty aan SVZW wegens duwen waardoor de stand voor SVZW wat dragelijker werd. ASC’62 lijkt op stoom te zijn gekomen en heeft inmiddels 10 punten verzameld en daardoor de subtop nog steeds in zicht.

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.