Home / archiefcentraal / achmea en saxenburgh voor vitaal vechtdal

achmea en saxenburgh voor vitaal vechtdal

Achmea en zorgaanbieder de Saxenburgh Groep hebben een contract getekend over de inkoop en levering van ziekenhuiszorg voor de komende twee jaar. Dit betekent dat het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep en de zorgverzekeraars van Achmea voor 2015 en 2016 afspraken hebben gemaakt over het leveren van kwalitatief goede en doelmatige zorg en de vergoedingen hiervoor. Hiermee is een krachtig signaal afgegeven voor de gezamenlijke inspanningen voor het project ‘Vitaal Vechtdal’, dat loopt in het verzorgingsgebied van de Saxenburgh Groep met onder andere Zilveren Kruis Achmea.

Continuïteit

“Wij zijn bijzonder blij met de uitkomsten van de intensieve onderhandelingen die we hebben gevoerd met Achmea”, zegt Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep. “Wij zijn als ziekenhuis gespecialiseerd in basiszorg en daar zijn wij gewoon goed in. De afspraken die we nu wederom voor twee jaar met de zorgverzekeraar hebben gemaakt, garanderen continuïteit van zorg in deze regio. En dat is heel belangrijk voor de inwoners van het Vechtdal en de regio Coevorden. Voor de basiszorg kunnen de mensen prima bij ons terecht. Voor complexere zorg hebben wij goede afspraken met collega ziekenhuizen. Die doen dan de behandeling, maar voor de diagnose en nazorg kunnen de mensen gewoon bij ons komen, dichtbij huis. Dat beleid voeren wij al jaren.”

Regionale zorg

Marga Haveman, regiomanager bij Achmea: “Achmea heeft alle basisziekenhuiszorg ingekocht bij de Saxenburgh Groep, met inbegrip van de acute zorg. We maken samen met de Saxenburgh Groep, huisartsen en gemeenten in het verzorgingsgebied van de Saxenburgh Groep deel uit van het regionale project ‘Vitaal Vechtdal’. Met de tweejarige overeenkomst met het ziekenhuis wordt de zorg voor onze verzekerden nog beter georganiseerd en vormgegeven. Wij zien ook dat het een positief effect heeft op de kwaliteit. Huisartsen in het gebied bieden veel zorg zelf en sturen alleen patiënten door die echt ziekenhuiszorg nodig hebben.” Haveman wijst ook nog op de woensdag jl. gelanceerde Vitaal Vechtdalpolis samen met Vrieling Advies. Deze regionale polis is een aanvulling bovenop landelijke zorgpolissen van Zilveren Kruis en Avéro Achmea en is bedoeld om de inwoners uit de regio nog meer te ondersteunen naar een vitaal Vechtdal.

Vertrouwen

Achmea is in de regio Vechtdal met Zilveren Kruis Achmea de grootste zorgverzekeraar. “Wij hebben in Achmea een belangrijke en betrouwbare partner,” aldus Terwijn. “Dat moet de mensen in de regio het vertrouwen geven dat wanneer zij naar ons ziekenhuis komen, weten dat ze hier kwalitatief goede èn vergoede zorg krijgen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.