Home / archiefcentraal / workshop midwinterhoorn maken en bloasen

workshop midwinterhoorn maken en bloasen

De groep midwinterhoornbloasers verzorgt vanaf dinsdagmiddag 23 september een workshop midwinterhoorns maken en er op bloasen. Twee leden van de groep, Jan Zielman en Rinus Reuvekamp, geven deze workshop. Zij hebben een jaar geleden al hout op geslagen en deze laten drogen, om er nu horens van te maken. Vorig jaar is het midwinterhoornbloasen op de lijst van Unesco voor immaterieel erfgoed geplaatst.

Er kunnen maximaal acht personen (vrouwen en mannen) deelnemen aan die workshop, die ongeveer acht lesdelen beslaat. De workshop vindt plaats in de werkplaats van de familie Zielman aan de Vossersteeg 97 in Ankum. De eerste keer is op dinsdagmiddag 23 september van 14.00 tot 16.00 uur. De dinsdag staat vast, maar de tijden kunnen aangepast worden. Materiaal ,gereedschap en werktafel staan al klaar. Deelname kost 25 euro. Voor meer info en opgave kun je terecht bij Rinus Reuvekamp via info@midwinterhoorndalfsen.nl of 0529-430420.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.