wethouder opent taalpunt in dalfsen

In de bibliotheek van Dalfsen is dinsdag het Taalpunt geopend door wethouder Maurits von Martels. Het Taalpunt is de plek waar vraag en aanbod op het gebied van laaggeletterdheid worden samengebracht.Het is een plek waar mensen met allerlei taalvragen terechtkunnen. Of je nu moeite hebt met lezen, schrijven, spreken of luisteren. In het Taalpunt staat altijd iemand klaar om je te helpen. Samen bespreken we wat voor jou de beste oplossing is. Bijvoorbeeld door met een Taalcoach aan de slag te gaan. Of door lessen te volgen bij het ROC of een andere taalopleider. Ook Taalcoaches zijn hier welkom. Die kunnen hier andere vrijwilligers ontmoeten of samen met een cursist aan het werk gaan. Ook kunnen ze hulp krijgen bij hun taalvragen en het lesmateriaal.

Het Taalpunt wordt gerund door Taalpuntcoördinator Jannet Enoch. Zij hoopt dat het Taalpunt dé plek wordt waar iedereen enthousiast wordt van leren lezen en schrijven. Waar cursisten komen om boeken te lenen en waar Taalcoaches ervaringen uitwisselen. Het Taalpunt heeft tot nu toe 14 gecertificeerde taalcoaches die vol enthousiasme bezig zijn met het begeleiden van mensen met een taalvraag. Het Taalpunt biedt: maatwerk, ondersteuning en zorgt ook voor het (les)materiaal.

De wethouder noemde in zijn speech dat de gemeente laaggeletterdheid hoog in het vaandel heeft. Alleen in de gemeente Dalfsen zijn al 2600 laaggeletterde autochtonen. Daarom is het Taalpunt zo belangrijk om deze mensen te helpen met alles wat met taal te maken heeft. Dat goede preventie van laaggeletterdheid voorlezen door ouders aan zowel kleine als grote kinderen is werd benadrukt.

Aart Kleijer, “mister Lezen en Schrijven” vertelde over het belang van doorvertellen aan een ieder die het horen wil hoe belangrijk het tegengaan van laaggeletterdheid is. Taalpunt Dalfsen is daarom ook op zoek naar partners, bedrijven die mee willen helpen op zoek naar laaggeletterden. Tot slot vertelde Greet Woortmeijer aan de genodigden een verhaal van Godfried Bomans “De bramenplukker”.

De mensen kunnen bij het Taalpunt terecht op woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur en op donderdagmiddag van 13.00 -15.00 uur. Tel 06 12486985.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.