wethouder blij met kringloop ondersteunt

Ruud van Leeuwen, wethouder van de gemeente Dalfsen, heeft zaterdagmorgen met het doorknippen van een feestelijke slinger Kringloop Ondersteunt officieel geopend.

“Wat moet Nieuwleusen nu met een derde kringloopwinkel”, begon Van Leeuwen zaterdag zijn toespraak. Dat was zijn eerste gedachte toen hij de uitnodiging onder ogen kreeg. Hij nodigde daarom eerst Famke Dekens, de oprichtster van Kringloop Ondersteunt, uit voor een gesprek. Tijdens dat gesprek werd al gauw duidelijk dat het geen gewone kringloopwinkel is maar een kringloopwinkel met een missie. Daardoor werd de wethouder al snel enthousiast om het project Kringloop Ondersteunt te bemoedigen.

Het project omvat diverse vormen van dagbesteding waardoor mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking of psychische problematiek onder deskundige begeleiding een voor hen geschikt traject kunnen volgen. Hierdoor krijgen zij weer de mogelijkheid om zich te kunnen ontwikkelen en zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dit kan zijn door helpen in de winkel of bij de milieustraat, maar ook door de diverse workshops te volgen zoals houtbewerking, muziek maken, yoga, koken, enzovoort.

De wethouder was blij verrast met de ruimte die ingericht is als het relatiecafé, dat heeft namelijk een zeer sociaal doel wat Nieuwleusen nog miste. Het café heeft met name als doel iedereen met een verstandelijke/lichamelijke beperking of psychische problematiek elkaar op een zeer relaxte manier te ontmoeten.

“Dit betekent niet dat iemand gelijk met verkering naar buiten loopt, maar men kan elkaar wel ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Wij als gemeente zijn al langer op zoek naar een dergelijke mogelijkheid maar wij kunnen geen handen met ijzer breken”, aldus de wethouder. “Kringloop Ondersteunt doet dat wel!” Kringloop Ondersteunt, met vestigingen in Nieuwleusen en Balkbrug, is een erkend leerbedrijf dat in bezit is van het KCH –kenniscentrum Handel- en het keurmerk zorgniveau 4 van Calibris. Hierdoor kan zorg op maat geleverd worden. Opgeven als vrijwilliger/begeleider of voor de Dagbesteding kan bij Famke Dekens via 06-176 80 882, via de website van Kringloop Ondersteunt of in één van de beide winkels.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.