Home / archiefcentraal / welzijnsactiviteiten in nijenhaghen van start

welzijnsactiviteiten in nijenhaghen van start

De Saxenburgh Groep heeft weer allerlei welzijnsactiviteiten gepland in Wijksteunpunt Nijenhaghen in Ommen. Het wijksteunpunt biedt de bewoners van het woonzorgcomplex en buurtbewoners gelegenheid om elkaar te ontmoeten en in contact te komen met welzijnsactiviteiten, zorg en ondersteuning.

Na de zomerstop is op 7 augustus het succesvolle Breicafé weer van start gegaan. Het Breicafé is op de donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. De Saxenburgh Groep organiseert de middagen in samenwerking met het Rode Kruis. Er wordt onder andere gebreid voor goede doelen, maar ook eigen breiwerk meenemen is mogelijk. Kosten voor deze middag: € 1,00 dit is inclusief een kopje thee of koffie.

Iedere ochtend is het van 10.00 – 11.30 koffietijd. Op maandagmiddag wordt er gesjoeld van 14.30 – 16.00 uur. Er is nog voldoende plaats voor extra spelers. Elke eerste dinsdagavond van de maand is het van 19.30 – 21.00 uur bingoavond. Kosten € 4,00 en € 3,00 met Voordeelpas Welzijnsactiviteiten. “Dit is altijd een gezellige en druk bezochte avond,” weet activiteitenbegeleidster Grea van de Beld.

Een keer in de veertien dagen wordt er op de donderdagochtend tijdens de koffie gezongen onder pianobegeleiding. Wie van zingen houdt is van harte welkom. Op vrijdag is het van 14.00 -16.00 uur spelmiddag. Tijdens het koffie of thee drinken worden allerlei gezelschapsspelen gespeeld zoals Rummicub, Triominos en diverse kaartspelen.

De soos op zondag gaat ook weer van start, met tijd voor een praatje, spel of partijtje biljart. Elke derde zondagmiddag van de maand van 14.00 – 16.00 uur is er soos, zondag 21 september voor het eerst na de zomer. Ook zijn er regelmatig creatieve, culturele en sociale activiteiten in Wijksteunpunt Nijenhaghen, zoals workshops bloemschikken, schilderen en nieuw: keramiek en glaskunst, optredens, voorstellingen of een high tea.

Voor de bingoavond, het breicafé, workshops, optredens en voorstellingen wordt een kleine bijdrage gevraagd. De overige activiteiten zijn gratis. Deelnemers betalen alleen de verbruikte consumpties.

De Saxenburgh Groep organiseert de activiteiten in samenwerking met verschillende welzijnsorganisaties. Met de ondersteuning van vele vrijwilligers slaagt de Saxenburgh Groep er in om steeds een goed gevuld en gevarieerd programma samen te stellen voor de (buurt)bewoners.

Nadere informatie over de welzijnsactiviteiten in Wijksteunpunt Nijenhaghen staat in de veertiendaagse folder. Deze folder is af te halen in Wijksteunpunt Nijenhaghen, de bibliotheek, Stadshagen, de Carroussel en het gemeentehuis of digitaal op te vragen bij Grea van de Beld: g.beld@sxb.nl of (0529) 43 91 33 / 06-11750227. Ook voor andere vragen en wensen op het gebied van welzijnsactiviteiten in Wijksteunpunt Nijenhaghen kan men bij haar terecht.

Behalve in Nijenhaghen, heeft de Saxenburgh Groep in Ommen ook wijksteunpunten in ’t Vlierhuis en ’t Strookje.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.