Home / archiefcentraal / vrij baan voor ambulance op buitenplaats gerner

vrij baan voor ambulance op buitenplaats gerner

Buitenplaats Gerner heeft zich aangesloten bij SOS Toegang. Door middel van een speciale zender kan de ambulance zelf slagbomen, roldeuren en verzinkbare paaltjes openen. Zo wordt snelle hulpverlening niet in de weg gestaan door obstakels.

Buitenplaats Gerner is door deze SOS Toegang goed bereikbaar voor ambulances wanneer spoedeisende hulp op het park geboden moet worden. De ambulance wordt hierbij niet meer gehinderd door de slagboom. En zeker bij spoedeisende hulp is iedere minuut van levensbelang.

Aanleiding voor de SOS toegang

Er is spoedeisende hulp nodig en de ambulance staat vast bij de slagboom. Het overkwam een gast op Buitenplaats Gerner. Elwin Klappe, coördinator van Buitenplaats Gerner vertelt: “Door een simpel toeval kwamen we in een hele benarde situatie terecht. De ambulance moest snel ter plaatse zijn en daarom hadden we de slagboom op afstand open gemaakt. Een nietsvermoedende gast reed echter eerder door de slagboom. Daardoor ging deze automatisch weer dicht en pas na enkele telefoontjes konden we de slagboom weer opnieuw op afstand openen. In zo’n situatie kost dat heel veel tijd. Dat was eens, maar nooit weer! Nu maken we gebruik van SOS- Toegang, zo zijn we verzekerd van vrij baan voor de ambulancediensten. Een veilig gevoel voor ons en onze gasten”.

Het uitreiken van een slagboomlabel om toegang tot het bungalowpark te krijgen was geen oplossing. Een ambulance uit een aangrenzende regio zou in dat geval het park niet op kunnen om de hulpbehoevende gast(en) te helpen, ook werkt dit niet als er meerdere obstakels zouden zijn. Door middel van de SOS zender in de ambulance en bij de ontvanger (Buitenplaats Gerner) kan elke ambulance het park op zonder gebruik te maken van een slagboomlabel.

Meer informatie over SOS toegang is te vinden op www.sostoegang.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.