verdiende maar moeizame winst scd83

SCD’83 heeft op ‘de Boekweit’ een nipte maar een verdiende overwinning behaald op koploper Olympia’28 van 3 – 2 en heeft zich daarmee in de kop van de 3e klasse C genesteld. De ploeg stuurde ons een verslag.

‘De overwinning was vooral verdiend op grond van het spel dat de Jonkman- equipe in het eerste uur op de mat legde, de ex-tweedeklasser werd bij vlagen met uitstekende combinaties zoek gespeeld en de wil opgelegd. Olympia had het aan hun doelman Jeroen Bos te danken en dat het vizier van de SCD’83 voorwaartsen in de eerste fase nog niet op scherp stond afgesteld dat het na twintig minuten nog 0 – 0 stond. Nick Dekker liet een aantal mogelijkheden liggen en had pech dat de paal in de 16e minuut in de weg stond ook Frank Redder zag een aantal kansen op de Olympia sluitpost stranden.

Olympia wist maar zelden onder de druk van SCD’83 uit te komen verassend en tegen de verhouding in openden de gasten in de 22e minuut de score Kristiaan Szwarc kreeg op links veel ruimte zag Kjelt Bonhof in de midden opduiken die geen probleem kende met binnen schieten 0 – 1. Een minuut later stond het alweer gelijk Stan Dekker vond broer Nick die zich van zijn directe tegenstander ontdeed en wist nu wel te scoren 1 – 1. Nick Dekker kreeg de 2 – 1 op een presenteer blaadje aangereikt, na ruim een half uur verslikte laatste man Erik van de Kolk zich in de bal van Ramon Hulleman de dank van Dekker bestond uit een beheerste treffer. Rust 2 – 1.

Waar SCD’83 meestal in de eerste minuten van de tweede helft zelf wordt verrast vergrote het de voorsprong. Olympia verdedigde in de 47e minuut een SCD corner slordig uit de bal werd opnieuw door Mark van der Graaf ingebracht verdediger Stephan Prins die was blijven hangen knalde gemakkelijk de 3 – 1 tegen de touwen. Met nog twintig minuten te gaan voerde Olympia de druk op en SCD’83 belande in moeilijke fase waarin het hard werken moest om de voorsprong vast te houden. Het was met name doelman Withaar die met een aantal goede reddingen Olympia van scoren af wist te houden maar in de 78e minuut was het invaller Tiemen Jansen die zijn ploeg terugbracht in de wedstrijd 3 – 2.

Ramon Hulleman had wat rust in de ploeg van SCD’83 kunnen brengen echter strandde op doelman Bos daardoor bleef het spannend tot ver in de blessuretijd. Mark van der Graaf op de counter leek daarin de 4 – 2 te gaan scoren sluitpost Bos wist nog net de vuist tegen de bal te krijgen. Het laatste fluitsignaal van dhr. Beser klonk voor de SCD-ers als muziek in de oren.

Meer foto's