usv sterkste in gemeentelijke derby

Voorzitter Andre Klein Herenbrink van Hoonhorst was na afloop van de wedstrijd USV-Hoonhorst duidelijk in zijn commentaar: “Op basis van kwaliteit hebben wij een verdiende 2-1 nederlaag geleden”. En daar had de preses van de Hoonhorsters volkomen gelijk in. Het fysiek sterke team van coach Bert Spies maakte met name in het verloop van de tweede helft een matte indruk.

De start van Hoonhorst was niet eens zo slecht maar gaandeweg de eerste helft zette USV het spel naar haar hand en creëerde het een tweetal riante scoringsmogelijkheden. Ron Meijerink en Sander Schaeffer hadden het vizier toen nog niet op scherp staan. Bij de derde kans was het wel raak. Frank Kuiper’s doortastende actie vanaf de rechterflank werd in de 39e minuut door Rick Timmerman prima afgerond, 1-0.

Ook hierna bleef USV de meest aanvallende ploeg maar tot scoren kwam het in de eerste helft niet meer. Verassenderwijs kwamen de gasten vijf minuten na rust op gelijke hoogte, Een hoekschop van Sten Klein Herenbrink werd door Jacco Broeks in vrije positie binnen gekopt, 1-1. USV leek hierna even van slag maar pakte de draad snel weer op. De laatste lijn van Hoonhorst had de handen vol aan de snelle en beweeglijke spitsen.

In de 62e minuut kwamen de blauwwitten wederom verdiend op voorsprong. Een splijtende pass van routinier Kay Huzen werd door Ron Meijerink via de Hoonhorster doelman slim binnen getikt, 2-1. Ook na deze treffer bleef USV de bovenliggende partij en had het verder afstand van Hoonhorst kunnen en moeten nemen. Dat gebeurde echter niet en daarom bleef het ogenschijnlijk tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kraaijenvanger spannend. Doelpunten werden er in de slotfase niet meer gemaakt en daarom konden de mannen van trainer Theo van ‘t Zand met de eerste overwinning op zak het veld met een uiterst tevreden gevoel verlaten

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.