Home / archiefcentraal / usv onderuit tegen zenderen vooruit

usv onderuit tegen zenderen vooruit

Op een zonovergoten sportpark Hulsterlanden leed USV een onverwachte maar verdiende 0-2 nederlaag tegen Zenderen Vooruit.

Daar zag het in het eerste half uur nog niet naar uit. Weliswaar speelde de voor de thuisploeg onbekende Twentse tegenstander fris van de lever maar kreeg USV in die fase de betere kansen. Tot scoren kwam het echter niet. Net op het moment dat de blauwwitten dachten de wedstrijd volledig onder controle te hebben scoorden de gasten. Door een foutieve terugspeelbal kreeg aanvaller Teun Besselink in de 36e minuut vrije doorgang door de USV-defensie. Keeper Daniël Kreileman was volstrekt kansloos op zijn mooie schot, 0-1. Vier minuten later produceerde Peter Vollenbroek in een bijna identieke situatie verrassend de tweede treffer voor Zenderen Vooruit, 0-2.

De blauwwitten probeerden in de tweede helft meer vat te krijgen op het fanatieke spel van Zenderen Vooruit. Dat lukte maar ten dele want constant moest het team van coach Theo van ‘t Zand alert blijven op de vlijmscherpe counters van de Twentenaren. Valentijn Vogelzang was nog het dichtst bij een tegentreffer maar hij vond doelman Myron Eleveld op zijn weg. Het slotoffensief van de Nieuwleusenaren mocht ook niet meer baten en daarom kwam er in de stand geen verandering meer.

Zondag gaat USV op bezoek bij Manderveen. De wedstrijd in het Twentse begint om 14.00 uur.

Lees ook

Heskamp en Hogenkamp ook volgend seizoen verbonden aan FC Ommen

OMMEN – Yves Heskamp en Hermen Hogenkamp blijven ook in het seizoen 2022/2023 verbonden aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.