Home / archiefcentraal / uit hei en dennen smartphone

uit hei en dennen smartphone

Vandaag kunnen wij mijn smartphone afhalen. Ik ben helemaal opgewonden bij het idee. Het klinkt al zo professioneel, smartphone. Tot nu toe, vanaf 1993 of zo, bezat ik een gsm, één van de eersten. Mijn kinderen vertelden trots op school dat hun moeder kon telefoneren vanuit de auto en zelfs op straat. Ja, er was ergens een vader die er ook een had, maar een moeder! Geen smsjes, alleen bellen en gebeld worden.

Ik werd al snel ingehaald door veel slimmere en jongere bellers. En niet alleen in het bellen, overal werd ik links en rechts voorbij gestreefd in het computer en gsm gebruik. Mijn dochters kregen al snel medelijden met hun sneue oudere moeder, die altijd een paar apparaten achter liep. Zo kreeg ik opeens envelopjes op m’n gsm scherm. Wat moet dat met een envelop, het maakte me opstandig. Tot dochter me er op attent maakte dat daar een berichtje achter zat. Hoera, ik kon een berichtje ontvangen, nu nog zelf sturen.

Al die te bedienen mini toetsjes maakte het er niet eenvoudiger. Had ik één woord getekst, wist ik niet hoe een hoofdletter geproduceerd werd of een cijfer, een smiley en al die andere leuke gadgets. Het ging zo verrekte snel, ik werd ingehaald door bejaarden ver boven mijn leeftijd. In plaats van het onder de knie kunnen krijgen, besloot ik er ludiek mee om te gaan. Kijk die gekke seniore nou toch, kan alleen bellen en gebeld worden. Okee, ik kreeg het smssen onder de knie. Fijn? Niet echt, dat getimmer op dat steeds meer miniformaat stond me tegen. Hoogstens in noodgevallen. Toen ik een keer met hr S via smalle wegjes op een grote steen reed en niet meer op of af kon, lag mijn gsm op tafel in de serre. Ja, we kwamen weer thuis!

Nu kan ik straks dus ook selfies maken, daar zit de wereld op te wachten. Met mijn laptop kan dat ook, op groot formaat, dat is dan best schrikken. Ik drukte op wat toetsen en nu staan er zeer bekommerde selfies op. Ik krijg ze er niet af! Maar, er staan grote dingen te gebeuren. Vanmiddag word ik ingewijd in de eerste beginselen. Bellen en gebeld worden. Hoe zal het morgen gaan? En al die weken en maanden daarna? Mijn jonger zusje heeft haar smartphone in het toilet geworpen en is nu gelukkig met een gsm voor bejaarde sukkels.

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.