Home / archiefcentraal / theater carrousel is klaar voor nieuwe seizoen

theater carrousel is klaar voor nieuwe seizoen

De voorbereiding van een nieuw theaterseizoen neemt altijd veel tijd in beslag. Het boeken van de artiesten, het uitbrengen van de theaterkrant 2014-2015; alles moet met de nodige zorg gebeuren. De website van de Carrousel is weer up-to-date en je kunt weer makkelijk vanuit je stoel het hele programma bekijken en online kaarten bestellen. Toch lekker ouderwets een kaartje kopen? Dan kan dat bij boekhandel Bruna aan de Kruisstraat 3 in Ommen.

Traditiegetrouw opent Theater Carrousel het seizoen met Ommen’s ereburger Henk Ruiter. Hij is een muzikale duizendpoot en nodigt elk jaar één van zijn theatervrienden uit om een avond te komen sparren met leuke verhalen en liedjes. Dit jaar is dat op vrijdag 26 september Tony Neef.

‘Henk Ruiter ontmoet’ is een programma waar in de loop van de jaren al heel wat artiesten de revue zijn gepasseerd. In een grijs verleden Ramses Shaffy, maar iets recenter onder andere Liesbeth List, Simone Kleinsma, Paul de Leeuw, Lenette van Dongen, Petra Berger, Erwin Nyhoff en Hans Dorrestijn. Op 26 september kunnen we genieten van Tony Neef.

Neef is vooral bekend als musicalster, maar hij is veel meer dan dat. Inmiddels heeft hij een enorme staat van dienst. Afgelopen jaar schitterde hij als vertolker van Wim Sonneveld. Deze voorstelling gaat dit seizoen door in de Nieuwe de la mar als opvolger van Zij gelooft in mij.

Tony is van geboorte een Drent. Hij heeft daar een hilarisch act over (in het dialect). Dat zal zeker niet ontbreken, want de bezoeker leert tijdens deze avond Tony niet allen kennen als uitstekende zanger, maar ook als onderhoudende verteller en conferencier. Zo zal de sympathieke Duitse zanger Heino zeker niet ontbreken. Hilarische momenten, afgewisseld met ontroerende liedjes, de hits uit de diverse musicals waar hij aan meegewerkt heeft en interessante gesprekken. Meer informatie vind je op www.tonyneef.nl/home_nl.htm.

Complete programma

Kijk voor het complete programma 2014-2015 op www.theatercarrousel.nl. Tal van bekende namen staan voor dit seizoen op de rol: Helligen Hendrik met zijn nieuwe programma Lös, Liesbeth List en Annemarie Oster, Richard Groenendijk, Emilio Guzman. Eddy Zoëy, Syb van der Ploeg, Erwin en Jim Nijhof, Viggo Waas, Angela Groothuizen, Harm en Roelof (op hun vaste eerste vrijdag in februari), 3Koteboebo. Elke maand een voorstelling in de streektaal, maar ook prachtig toneel (Madame Bovary van de theatergroep Suburbia), muziek (de bende van Beuvink met een lokaal koor), kindervoorstellingen (Sesamstraat, Dikkie Dik, Aadje Piraatje viert Sinterklaasfeest). Kortom: in Ommen is het hele theaterseizoen wat te doen. Vooral dankzij een groep vrijwilligers die er helemaal klaar voor zijn.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.