sprookje bruchterveld duurt voort

Ook tegen het sterke Zwolsche Boys bleef Bruchterveld dit weekend op de been. Na een wedstrijd met alles erop en eraan werd een zwaar bevochten 2-1 overwinning over de streep getrokken. De club stuurde ons een verslag.

Gesterkt door de uitwinst bij Nieuwleusen vorige week begonnen de Tricolores vol vertrouwen aan de op voorhand zware klus tegen de ex-tweedeklasser Zwolsche Boys. Dat vertrouwen werd al binnen de minuut omgezet in een voorsprong. Bas Waterink bracht Niels Lubbers in stelling en uit de draai lepelde Niels de bal netjes in de hoek.

De Zollenaren leken even aangeslagen, maar herpakten zich meteen en zetten vol gas koers richting het doel van de weer fitte Koen Godeke. Onder aanvoering van de sterke nummer 10, Roy Supèr, werd menig aanval opgezet en schot gelost. Het vizier stond echter nog niet erg scherp of de bal belande in handen van Godeke. In de tegenaanval was Bruchterveld gevaarlijker. Op de Haar was dichtbij de 2-0 toen zijn lob op het dak van het doel belandde.

Godeke moest aan de andere kant enkele keren handelen optreden, o.a. na een slippertje van Koen Otten. Het spel ging op en neer. De goed voetballende teams deden weinig voor elkaar onder.

In de 19e minuut werd Lesley op de Haar in het strafschopgebied licht aangetikt en de goed opgestelde scheidsrechter Weuring uit Westenholte aarzelde geen moment. Strafschop! Het was echter niet Koen Otten die de held werd, maar keeper Teko Malanda. Hij tikte met een prachtige reflex de bal uit de hoek. De 2-0 kwam er echter toch. Na ruim een half uur ging de onvermoeibare Bas Waterink achter een diepe bal aan en passeerde de aarzelende keeper Malanda.

Met name aan de kant van de Zwollenaren ontstonden er meer en meer irritaties. Enkele spelers vertoonden zeer onsportief gedrag, hetgeen door Weuring niet altijd werd opgemerkt.

En een tweede strafschop (overduidelijk hands in de zestien) werd aan Bruchterveld niet gegund.

Zo kwam de rust met een toch verrassende 2-0 stand.

Na de thee een nog feller Zwolsche Boys. Bruchterveld daarentegen begon niet echt scherp aan het tweede deel. Binnen de minuut was Zwolsche Boys tot twee keer toe gevaarlijk en de tweede poging was dan ook meteen raak. Björn Drost kopte een voorzet achter Godeke. Drie minuten later had Dennis de Boer de gelijkmaker op de schoen, zijn schot belandde echter via een verdediger hard op de paal.

De schermutselingen in het veld namen toe. Zo kregen Vosselman en Waterink geel, overigens op advies van de zeer sportieve assistent Alasan.

Het spel werd niet beter, de vermoeidheid sloeg toe, maar de spanning steeg met de minuut. Beide teams brachten verse spelers. Zwolsche Boys viel aan en Bruchterveld hield tegen. Sporadische uitbraken van Bruchterveld via Op de Haar en Rob Meijerink leidden niet tot succes. Zwolsche Boys gooide alles naar voren. De verdedigers en keeper konden zich hierbij meerdere keren onderscheiden, waarbij Godeke’s laatste redding diep in blessuretijd voor grote oplichting zorgde in het thuiskamp.

De 2-1 was over de streep getrokken. Goed voetbal in de eerste helft en vooral hard werken in de tweede helft zorgden ervoor dat de drie punten op de Noppenweide bleven. A.s zaterdag staat voor Bruchterveld de eerste echte derby op het programma. Op de fiets naar Bergentheim.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.