Home / archiefcentraal / speertjes speerpunt zorgen om zorg

speertjes speerpunt zorgen om zorg

[I]Ingezonden[/i]

In 2010 had het toenmalige kabinet van CDA, VVD, PVV soortgelijke voorstellen, maar daar hoor je de lokale CDA wethouders hier niet meer over. Eigenlijk zou Speertje concluderen dat de zorg door VVD, PvdA en CDA om zeep wordt geholpen. Omdat Speertje al jaren weinig met de landelijke politiek heeft, zal Speertje zich richten op de lokale politiek.

Ko, de lokale CDA wethouder in Ommen, is verantwoordelijk voor uitvoer van de zorg. En Ko is trots dat hij taken, afkomstig uit het voormalige kabinet van CDA,VVD en PVV mag uitvoeren. Dit doet Ko zonder naar de daadwerkelijke gevolgen te kijken. Volgens een column in het Vechtdal Centraal las Speertje dat Ko er trots op is dat hij door de coalitie wordt ondersteund. Speertje heeft het beleidsdocument “Om elkaar” van Ko helemaal doorgespit en las heel veel mooie zinnen, maar niet wat dit daadwerkelijk gaat betekenen voor hen die zorg behoeven.

Speertje kon na het lezen van dit beleidsdocument ’s nachts niet slapen. In Speertjes hoofd maalden de gevolgen voor mensen die afhankelijk zijn van zorg en zij de werkzaam zijn in de zorg steeds maar rond. Uiteindelijk viel Speertje even in slaap en droomde dat hij ziek en hulpbehoevend in bed lag, zijn kinderen woonden ver weg en hij moest bij de

buren om hulp vragen, “Naoberplicht” heet dat. Maar de buren van Speertje hadden allebei een baan, gingen vroeg van huis en kwamen laat weer thuis, dus dit ging het niet worden. Gelukkig kwam er hulp van het regieteam. Dit zijn dure managers die gaan bepalen wat er moet gebeuren. Er zijn een paar boeren die geen geld meer kunnen verdienen in de agrarische sector en die zijn een zorgboerderij begonnen. Daar zou de hulpbehoevende Speertje naar toe kunnen. Badend in het zweet schrok Speertje wakker, “dat kan toch niet waar zijn” dacht hij, “mensen die werkzaam zijn in de zorg worden ontslagen en komen in de bijstand en boeren gaan de zorgtaken overnemen”.

Even sukkelde Speertje weer in slaap. Speertje komt uit een familie van krijgers die een redelijk oude leeftijd behalen. In Speertjes familie is het heel gewoon dat je dapper boven de 90 wordt. Je bent goed te pas, de kinderen wonen ver weg, je blijft zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en van de gemeente heb je huishoudelijke hulp. Maar Speertjes huishoudelijke hulp werd wegbezuinigd….. Speertje schrok wakker toen hij lopend achter de rollator aan het stofzuigen was en met bevende benen op de keukentrap stond om de ramen te zemen.

Speertje weet ook wel dat er bezuinigd moet worden, maar hij droomt er van dat Ommen goed gaat zorgen voor de zorg.’

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.