Home / archiefcentraal / speelzalen weg uit vilsteren en vinkenbuurt

speelzalen weg uit vilsteren en vinkenbuurt

De peuterspeelzalen van Doomijn in Vilsteren en Vinkenbuurt verdwijnen. Er zijn namelijk te weinig peuters die gebruik maken van de peuterspeelzalen. Beide speelzalen werden voor de zomer bezocht door ongeveer zeven peuters uit Ommen.

De exploitatie van deze speelzalen is al langer problematisch, maar door de afname van het aantal peuters is voortzetting van deze peuterspeelzalen volgens Doomijn niet meer mogelijk. De gemeente Ommen heeft overwogen of een hogere subsidie een oplossing zou kunnen zijn, maar de tekorten zijn van een zodanige (bijna 15.000 euro voor de Vinkenbuurt bij een subsidie van 5.000 euro en bijna 13.000 euro voor Vilsteren bij een subsidie van ruim 3.000 euro) dat het om te grote structurele bedragen gaat om deze speelzalen in stand te blijven houden. Vooral ook omdat er geen perspectief is dat het aantal peuters zal toenemen.

De gemeente Ommen is nog in gesprek met Doomijn over de exploitatie van de speelzalen in Ommen en Lemele, waarvoor geen sluiting dreigt, maar wel sprake is van tekorten. In overleg met Doomijn zoekt de gemeente een oplossing. In overleg met Doomijn is vanaf het nieuwe schooljaar voordelig huisvesting gerealiseerd in de Julianaschool in Ommen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.