Home / archiefcentraal / sint bernardusschool te gast in streekmuseum

sint bernardusschool te gast in streekmuseum

Groep 7 en groep 8 van de Sint Bernardusschool hebben vrijdag een bezoek gebracht aan het streekmuseum Ommen om het thema van dit jaar ‘Op Reis’ kracht bij te zetten. Na ze welkom te hebben geheten kreeg iedere leerling een formulier waarop ze moesten invullen welke voorwerpen in het museum met reizen te maken hebben. Heel enthousiast gingen ze het museum en het tolhuis door op zoek naar deze voorwerpen.

Na een klein uurtje zoeken waren een heleboel voorwerpen gevonden en was het tijd om weer te verzamelen in de zaal van het museum. De ingevulde formulieren konden worden ingeleverd. De drie leerlingen die de meeste voorwerpen gevonden hadden, krijgen een prijsje, ter beschikking gesteld door de stichting Open Monumentendag. Van het museum kreeg iedere leerling een oorkonde met hun naam en de tekst ‘Door het succesvol onderzoeken en beschrijven van een museaal voorwerp, bewezen te beschikken over historisch talent.’

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.