scouting de verbinding start met nieuwe groep

Scouting de Verbinding in Lemelerveld staat aan het begin van een prachtig seizoen. Nieuw dit jaar is de speltak Explorers, leeftijdscategorie 14 tot 17 jaar. Daarnaast is op 4 oktober de regiodag in Lemelerveld. Kortom een veel belovend seizoen.

Na een tussenstop van drie jaar is de explorerspeltak binnen deze vereniging weer heropgericht. Afgelopen week zijn zij gestart met avond kano varen, een goede activiteit voor de teambuilding. Bij de explorerspeltak worden de jongeren voorbereid op hun toekomst. Zelfstandigheid, organiseren, creativiteit en communicatie zijn de belangrijkste kernwoorden die bij een explorer horen. Zo worden er verschillende taken aan de jongeren toebedeelt, zoals een voorzitter, secretaris, penningmeester en materiaal meester. Ze leren om vergaderingen te organiseren, te discussieren en besluiten te nemen. Ze krijgen de verantwoording om hun eigen kasgeld te beheren. Daarnaast verzorgen de jongeren iedere week hun eigen programma en organiseren ze zelfstandig een (buitenlands) excursiekamp voor de zomer. Ze worden in al deze taken ondersteunt en geadviseerd door een drietal begeleiders. Deze begeleiders motiveren en enthousiastmeren de jongeren om het maximale uit hun kunnen te halen.

Naast deze nieuwe speltak, gaat Scouting de Verbinding dit jaar de jaarlijkse regiodag organiseren. Op zaterdag 4 oktober worden er 200 scouts in Lemelerveld verwacht. De scoutingregio Overijsselse Vechtstreek omvat 29 groepen uit overijssel. Deze dag is bedoelt om kennis te maken met andere scouts buiten de eigen groep. Het belooft een mooie dag te worden voor de scouts uit de regio en daarmee ook voor Scouting de Verbinding.

Lijkt scouting iets voor jou? Woon je in omgeving Lemelerveld? Je bent van harte welkom om een keer mee te draaien met een van de groepen. Kijk op www.scoutingdeverbinding.nl welke groep bij jou past. Te oud voor een groep? Nieuwe leiding is altijd welkom.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.