Home / archiefcentraal / schoolbus voor boslust dankzij sponsoren

schoolbus voor boslust dankzij sponsoren

De Boslust, school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in Ommen, heeft vrijdag

een schoolbus gekregen. Dankzij een twintigtal sponsoren uit het Vechtdal is de aanschaf en het gebruik van deze bus door de school mogelijk geworden. In deze economische (crisis-)tijd is het voor de school des te verrassender dat deze sponsoren een bijdrage willen leveren aan de aanschaf van de schoolbus. Elk van de sponsoren staat vermeld met hun naam/logo op de schoolbus. Deze sponsoren komen uit het voedingsgebied van de Boslust, dat wil zeggen uit alle gemeenten in het Vechtdal.

De Boslust beschikt over twee locaties in Ommen; de hoofdlocatie in de Wolfskuil en de dependance Laarakkers. Zij is een streekschool voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, waarvan leerlingen uit het Vechtdal komen, maar ook vanuit Twenterand. Voor de jongere kinderen wordt de bus gebruikt voor excursies en de dagelijkse ritjes naar het centrum van Ommen. De oudere leerlingen van de school, leerlingen uit de afdeling voortgezet speciaal onderwijs, gaan naar diverse leerling-werkplaatsen (externe groepsstage plekken) in en buiten Ommen. Deze groepen met leerlingen gaan de bus gebruiken om bij deze leerling-werkplaatsen te komen. Nu er twee sponsor schoolbussen zijn, kan elke locatie beschikken over een schoolbus.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.