Home / archiefcentraal / saxenburgh groep doet mee aan burendag

saxenburgh groep doet mee aan burendag

Op 27 september 2014 is het voor de negende keer Burendag. Vanuit de Saxenburgh Groep worden op 26 en 27 september verschillende activiteiten georganiseerd. De activiteiten worden georganiseerd in o.a. Wijksteunpunt Nijenhagen en Dagcentrum De Stekkenkamp in Ommen.

“Burendag is een feest dat je samen viert met je buren en de buurt”. Inmiddels is burendag een fenomeen geworden dat jaarlijks terugkeert binnen de Saxenburgh Groep. Tijdens deze dag komen buren samen en doen iets goeds voor elkaar en de buurt. Dit sluit goed aan binnen de kernwaarde van de Saxenburgh Groep: Samen voor uw gezondheid.

Aldus een woordvoerder: “We streven hiernaar door verbindingen te leggen met de mensen in de buurt, met huisartsen, collega zorgverleners, gemeenten en welzijnsorganisaties. Dit doen we met als doel vitale mensen in hun eigen omgeving. Wij brengen de zorg dichtbij de mensen, in hun eigen buurt. Burendag is een erg geschikte dag om samen te komen binnen de verschillende zorglocaties van de Saxenburgh Groep”.

Wijksteunpunt Nijenhaghen

Op vrijdag 26 september nodigt wijksteunpunt Nijenhaghen buren in Ommen en omgeving uit tussen 14.00 en 16.00 uur voor een burenvisite. Het is op deze dag mogelijk om samen met de buurt koffie en theedrinken, maar ook gezelschapspellen te spelen zoals Rummikub, Kaarten en Triominos, of biljarten. Er zijn geen kosten verbonden aan de burenmiddag.

Dagcentrum De Stekkenkamp

Dagcentrum de Stekkenkamp en trainingscentrum Pro Elan organiseren op 27 september in samenwerking met het Vechtgenotenhuis een Najaarsfair op Landgoed de Stekkenkamp in Ommen. Tijdens de burendag op 27 september zijn de deuren van het dagcentrum geopend tussen 10:00 en 16:00 uur. Er worden lezingen gegeven, waaronder een lezing van arts Ouderengeneeskunde: Jaap Muilwijk. Er zijn verschillende workshops en demonstraties, bezoekers kunnen een rondleiding krijgen over het landgoed, raku stoken, en er is live muziek aanwezig. De toegang op de najaarsfair is gratis. Voor nadere informatie over de najaarsfair op Landgoed de Stekkenkamp kan men contact op nemen met Antoinette Drogt via antoinette.drogt@pro-elan.nl of 0529-455 828.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.