Home / archiefcentraal / optreden stuwzangers in lemele en giethoorn

optreden stuwzangers in lemele en giethoorn

Het shantykoor ‘De Stuwzangers’ spelen op vrijdag 5 september om 13.30 uur op in Lemele. Tijdens de slotdag van de Vechtdal Fietsvierdaagse speelt het koor op camping ‘Lemeler Esch’. De dag erna, op zaterdag 6 september, hebben de Stuwzangers twee optredens in het café ‘Fanfare’ in Giethoorn. De eerste sessie start ‘s ochtends om 10.30 uur op het terras voor het Grand café.

Een bijzonderheid is dat de dirigent Flip Jonkman maar liefst achttien jaar dirigent is geweest van de ‘Giethoorns Fanfare’ tussen 1982 en 2000! Flip Jonkman: “Ik kan me nog goed herinneren dat men tijdens een koffieconcert in het Grand café ‘Fanfare’ de dirgentenverhoging op scherp hadden gezet. Tijdens het spelen van de bekende ‘Fanfare mars’ zakte ik met geweld door de verhoging heen zoals het ook geschiedde met Albert Mol in de film ‘Fanfare’ van Bert Haanstra.”

Zowel in Lemele als Giethoorn zingt het koor tijdens de optredens het inmiddels bekende ‘Stuwzangerslied’. Het programma bestaat uit Engels, Duits en Nederlands repertoire. Onder meer wordt er ‘The Rose of Allendale’, ‘Roll Allabama Roll’,‘Eine Insel aus Träumen geboren’ en ‘Rot sind die Rosen’ gezongen.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.