open monumentendag in ommen

De Open Monumenten Dag afdeling Ommen houdt op zaterdag 13 september weer verschillende activiteiten. Vrijdag 12 september is er in samenwerking met het streekmuseum in Ommen een klassendag. Groep 7 en 8 van de St. Bernardusschool uit Ommen organiseert een prijsvraag/quiz met betrekking op het thema reizen, dat dit jaar centraal staat. De leerlingen krijgen een vragenlijst van 25 vragen die betrekking hebben op het thema reizen uit voorwerpen die in het museum staan. Drie leerlingen die de meeste antwoorden goed hebben krijgen een prijs.

Zaterdag 13 sept. is om 10 uur de opening door burgemeester Marc-Jan Ahne. op camping de Koeksebelt Zwolseweg te Ommen.Er wordt een film vertoond die is gemaakt is door de filmclub uit Ommen over de Hessenwegen in Ommen en doorlopend de hele dag vertoond in de kantine van de camping de Koeksebelt. Mengvereniging Het Gareel gaat met 10 aanspangeningen 2 tochten maken naar Vilsteren en terug. Voor kinderen gaat 1 koets een ritten maken door het .naar gelang de deelname verschillende keren.

De buurtschappen Vilsteren en Varsen staan dit jaar in Ommen centraal met betrekking op de fiets en wandeltochten.DE fiets tocht gaat door de buurtschappen waarbij diverse bedrijven en particuliere instanties hun deuren open zetten voor wat te bieden hebben.Plaatselijk belang Varsen houd bij het nieuwe monument in Varsen een Fair.Volgens de organisatie is het zeer de moeite waard om hier een kijkje te nemen met veel informatie wat Varsen te bieden heeft. De fietstocht is 25 km met onderweg een rust voor een lekker kopje koffie of thee, bij camping De Stuw.De wandeltocht heeft 2 afstanden 1 van 7 km.door het Laar en Gilwell Ada.s Hoeve.

De langere tocht gaat via Varsen en Vilsteren.en is 17 km. Als de weergoden ons gezind zijn wordt dit een mooie dag om hieraan deel te nemen.Het thema reizen wordt door de landelijke organisatie elk jaar bepaald, van daar dat O.M.D.Ommen de Vecht als centraal punt hebben gekozen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.