Home / archiefcentraal / meer buitenlandse toeristen in overijssel

meer buitenlandse toeristen in overijssel

De campings in Overijssel kijken terug op een uitstekend voorjaar. In de maanden april, mei en juni trokken 162.000 kampeerders naar Overijssel, 35 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. Landelijk gezien steeg dit aantal met 5 procent. Opvallend detail: het aantal buitenlandse kampeerders in deze periode verdubbelde. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De goede cijfers zijn volgens Henk van Voornveld, directeur van MarketingOost, niet toevallig: “Er zijn verschillende factoren die een rol spelen. Ten eerste hebben we in Overijssel fantastische accommodaties, waaronder 10 van de 39 best campings die Nederland rijk is. Ten tweede hebben wij zowel in het binnen- als buitenland onze toeristische regio’s intensief gepromoot, bijvoorbeeld met de Duitslandcampagne ‘Das Andere Holland’ en campagnes in Vlaanderen.”

Dat het aantal buitenlandse toeristen dat in Nederland kampeert toeneemt, verbaast Van Voornveld evenmin: “Het aantal buitenlandse toeristen stijgt. In 2013 bezochten 12,8 miljoen buitenlandse toeristen ons land, 5% meer dan het jaar ervoor. In tegenstelling tot de binnenlandse toerist, houden zij niet de hand op de knip. En deze buitenlandse toerist weet Overijssel steeds beter te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar WaterReijk, waar Giethoorn één van de hotspots is voor de Chinese toerist. Zelfs de dienstregeling in de bus wordt vertaald naar het Chinees.”

Ondanks de positieve cijfers van het CBS, moet niet te vroeg worden gejuicht: “De kampeersector heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad en de rendementen staan nog onder druk. Daarnaast blijft het belangrijk dat we onze bestemmingen onder de aandacht blijven brengen van nationale en internationale bezoekers en dat onze accommodaties en faciliteiten blijven innoveren”, besluit Van Voornveld.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.