Home / archiefcentraal / marienberg bekert verder na winst op buur

marienberg bekert verder na winst op buur

Mariënberg heeft dit weekend met 1-0 gewonnen van buurman Bergentheim. Alfred Dorgelo stuurde een verslag namens Mariënberg.

Een zeer matige eerste helft werd opgevolgd door een redelijke tweede. In een notendorp het verhaal van het bekerduel wat Mariënberg afgelopen zaterdag speelde tegen buurman Banthum. Het leverde de thuisploeg de 1-0 winst op en een ticket voor de volgende bekerronde.

Maar veel conclusies kunnen wij er opnieuw niet aan verbinden. Het basisteam kwam helaas niet binnen de lijnen wegens de vele absenten waar trainer Mark Wagt mee te kampen had. Zo miste de jonge oefenmeester onder andere Roy Doek, Roy Kelder, Martijn v/d Hoeven en Edwin Hofsink om diverse redenen. Ik gok, dat bij het viertal toch zeker drie potentiële basisspelers zitten en misschien wel alle vier.

Verder viel in de tweede helft de ingevallen Rolf Hofsink geblesseerd uit, hij worstelt al maanden met een vervelende hamstringblessure. Nu klapte binnen enkele minuten tweemaal zijn enkel dubbel waardoor hij niet verder kon spelen. Kortom, veel werd je niet wijzer en stapelen de blessures zich alleen maar op.

Tuurlijk, blijft winnen van vriend- en buurman Banthum altijd lekker en helemaal als dat gebeurt met een magistrale treffer. André Plaggenmarsch tekende voor deze schoonheid van een doelpunt, vanaf zeker dertig meter kegelde hij het leder achter de kansloze Johan Stoeten van de groenwitten.

Beide trainers konden na afloop niet tevreden zijn, teveel oneffenheden zitten nog in het spelletje verstrikt van het olijke duo. Onze noodzaak is die natuurlijk van het roodzwarte hart. Toch valt die balans positief uit, ik zag ook vele lichtpuntjes die de burger aan de zijlijn moed geeft. Maar een goede of slechte voorbereiding is geen garantie voor klinkende resultaten… Kijk maar naar vriend Van Gaal, of ben ik nu zo dom en hij zo slim….?

Het antwoord vinden wij komende zaterdag 6 september op het Westerpark als Mariënberg het nieuwe seizoen opent tegen Achilles Enschede… Ik denk toch, gewoon een 3-1 zege, of loop ik nu al op de zaken vooruit….?! Succes mannen, laten we alvast toosten op een succesvol en sportief seizoen.

Joah, het mag wel zo….Skik hebben wij sowieso!

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.