lpo zorgen om 270 hulpontvangers carinova

De Lokale Partij Ommen (LPO) maakt zich grote zorgen over het verdwijnen van de huishoudelijke hulp van Carinova per 1 januari 2015. Allereerst om de 270 inwoners van de gemeente Ommen die deze hulp van Carinova ontvangen, maar ook om het voortbestaan van andere huishoudelijke hulpinstanties.

Carinova heeft aangegeven te stoppen met de huishoudelijke hulp vanwege de verlaagde tarieven per 1 januari 2015. Zij kan de kwaliteit van de diensten dan niet meer garanderen.

De LPO maakt zich ernstige zorgen over de zorgcontinuïteit bij de inwoners die momenteel huishoudelijke hulp ontvangen. “Velen ontvangen sinds langere tijd hulp van dezelfde medewerker en hebben hier een band mee opgebouwd. Het stopzetten van de inzet door Carinova brengt de nodige onrust met zich mee bij deze inwoners. Wij wil dat niemand tussen wal en schip belandt en gaat aan wethouder Scheele vragen dit op te lossen.”

Daarnaast maakt de LPO zich zorgen over het voortbestaan van andere instanties die huishoudelijke hulp uitvoeren in de gemeente Ommen. Dit vanwege de verlaagde tariefstelling en de afname van inzet van huishoudelijke hulp via de WMO per 2015. “Carinova, als grote aanbieder in Ommen, is de eerste die nu noodgedwongen haar huishoudelijke hulp stopzet. Hopelijk volgen er niet meer want dit heeft een slechte invloed hebben op de zorgcontinuïteit van de inwoners en de werkgelegenheid.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.