lemelerveld na 15 jaar terug in tweede klasse

Lemelerveld werd vorig seizoen kampioen in de derde klasse en mag daardoor aankomend seizoen uitkomen in de tweede klasse. ‘Voor de club een nieuw iets’, vertelt trainer Edwin Duim. ‘Het is nog maar de tweede keer dat deze club in de tweede klasse speelt, de vorige keer is al vijftien jaar geleden. Een redelijk nieuw iets dus en ik ben benieuwd wat het gaat worden.’

Binnen zijn selectie kan Duim niet meer beschikken over een aantal sterkhouders van vorig seizoen. ‘Als je kijkt naar de groep heb ik flink wat aderlatingen met jongens die zijn gestopt. Het is dan ook vooral kijken en genieten wat het gaat worden in de tweede klasse. Natuurlijk willen we zo goed mogelijk voor de dag komen.’

Een nieuwe klasse betekent ook veel nieuwe clubs en voor Duim is het dan ook nog onvoorspelbaar wat het gaat worden. ‘Ik ken de sterkte van de competitie niet, laat staan de sterkte van alle verschillende teams. Pas als we op de helft zijn en tegen alle ploegen een keer hebben gespeeld kan ik pas een goed beeld geven en weet je wie de sterkste is. Ik heb wel vaker gezien dat sommige teams na vijf wedstrijden met vijftien punten bovenaan staan, maar als het daarna een stuk minder gaat, wat zeggen die vijftien punten dan nog?

Jeugdopleiding

De kracht van Lemelerveld ligt volgens de trainer bij de jeugdopleiding en daar moet de club het ook het komende jaar van hebben. ‘Je moet het doen met de mensen die je hebt. Wij hebben allemaal eigen jongens, jonge talentvolle spelers die zijn doorgestroomd naar de selectie vanuit een goede jeugdopleiding. Er is binnen ons team een speler 28 jaar en de rest is jonger dan 23 jaar. Daar kunnen we dus nog wel een tijdje mee door. Het zou mooi zijn als het komende seizoen een avontuur wordt, maar ik heb geen idee wat de nabije toekomst zal brengen’, besluit de enthousiaste trainer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.