khatira qasimova wint gedichtenwedstrijd

Khatira Qasimova uit Ommen heeft de gedichtenwedstrijd van het Taalpunt Ommen gewonnen. Met haar ontroerende gedicht ‘Liefde’ wist ze de jury te overtuigen*. Haar gedicht heeft een duidelijk thema, het roept emotie op bij de lezer, het is in krachtige taal geschreven, de kenmerken van een goed gedicht aldus Siem van Eeten die samen met Joke Veen de gedichten heeft beoordeeld. De tweede prijs ging naar Debby Bakker, haar gedicht vertelt over de herinneringen aan haar vader, derde werd Chantalle Gerber met een gedicht over arm en rijk. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Mohamoud Ali Farah en Alaa Mhalhal.

De gedichtenwedstrijd is één van de activiteiten van de Week van de Alfabetisering in Ommen. Zestien cursisten van ROC Landstede namen de uitdaging van hun docente en taalcoördinator van het Taalpunt, Jannet Enoch, aan om een gedicht te maken. In de les en thuis werd er aan de gedichten gewerkt, verschillende dichtvormen werden geoefend, haiku, rondeel en elfje. “Het resultaat was zeer verrassend en van een bijzonder hoog niveau, merkte de jurylid Siem van Eeten op, het maken van een gedicht in een taal die niet je moedertaal is, vergt extra veel van de schrijver. De deelnemers van de gedichtenwedstrijd hebben laten zien dat ze creatief en taalvaardig zijn en over een groot doorzettingsvermogen beschikken”.

Wethouder Scheele was aanwezig om de prijzen uit te reiken. Hij legde daarbij de nadruk op de verbinding die taal tussen mensen is. Gedichten kunnen mensen dichter bij elkaar brengen door de emoties die gevoeld worden, gevoelens staan boven elke taal. Ook hij was zeer verheugd over het niveau van de gedichten en zag in de toekomst mogelijk zelfs een stadsdichter van Ommen tussen de deelnemers.

Namens de Bibliotheek Ommen overhandigde Barbra Arrindell alle dichters een klein aandenken en een bibliotheekpas waarmee een paar maanden proefgelezen kan worden.

*Het winnende gedicht: Liefde

Liefde

Wat een raar gevoel

Liefde

Wat een warm gevoel

Je kunt van je dochter houden

Heel veel….Meer dan van alles.

Je kunt van je moeder houden,

Maar dat voel je weer anders.

Liefde is een warm gevoel

Dat je nooit met geld kunt kopen

Liefde is een onschuldig gevoel

Waar je altijd op moet hopen.

Liefde maakt je helemaal blind

Je ziet zijn minpunten bijna niet

Liefde lijkt op een warme wind

Aait jou, je kunt er niet zonder.

Liefde…., wat een raar gevoel,

Liefde…., wat een warm gevoel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.