intelligent vechtdal bindt hoger opgeleiden

Op 8 september was het dan zover. De kick off van het project “Intelligent Vechtdal”. Veel bedrijven in het Vechtdal ervaren hoe moeilijk het is hoog opgeleide medewerkers te vinden. Jongeren kiezen vaak voor een grote stad terwijl er hele mooie, hoog gekwalificeerde bedrijven in het Vechtdal zijn die jonge afstudeerders graag een plek c.q. een baan bieden.

De 3 O’s (ondernemers, onderwijs en overheid) willen hierin investeren en zijn daarom content met het pilotproject Intelligent Vechtdal, dat een startsubsidie heeft gekregen van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt.

In 2012 hebben circa vijftien bedrijven al een convenant getekend als potentieel deelnemer aan het project. VNO-NCW regio Zwolle fungeert als aanjager en verbinder en Netpoint en Leermaatwerk zijn verantwoordelijk voor de inhoud van het project.

Stimuleren innovatie

In dit project worden afstudeer/traineeplekken in het Vechtdal gecreëerd om zo jonge, talentvolle inwoners te trekken en te binden aan de regio ter stimulering van innovatie, creativiteit en behoud van werkgelegenheid. Ondernemers investeren in talentvolle jongeren die op hun beurt bereid zijn in persoonlijke ontwikkeling te investeren en daarmee voor nu en in de nabije toekomst een goede baan in het Vechtdal te vinden. De overheid investeert in een goed vestigingsklimaat voor jongeren en het onderwijs stimuleert afstudeerders om deze kans te pakken. De afstudeerbegeleiders spelen eveneens een belangrijke rol in het project.

De pilot start kleinschalig met max. 12 studenten/bedrijven.

Belangstelling?

Belangstellende bedrijven en studenten kunnen zich melden bij: info@intelligentvechtdal.nl of via de website www.intelligentvechtdal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.