hoonhorst grote winnaar koersbaltoernooi

Het 14e gemeentelijk Koersbaltoernooi Dalfsen op 10-9-2014 in sporthal kulturhus de Potstal is voor Hoonhorst geweldig sterk geëindigd. Het tweede team Hoonhorst met Hein Melenhorst als teamcaptain kaapte net met één wedstrijdpunt meer de grote wisselbeker weg voor het eerste team met Hein Ulkeman als teamcaptain.

Jan Meijerink van de koersbalclub Hoonhorst kon met trots de deelnemende koersballers welkom heten in een prachtig vernieuwde Potstal. Wat een uitzicht vanuit de mooie kantine (dug-out gedachte) richting de sportvelden. Jammer voor het geheel dat het straatwerk nog niet gereed was. “Een felicitatie waard”, was de reactie van wedstrijdleider Antoon Sibelt van SWO-Lemelerveld. “Dit mag je geen stal meer noemen. Dit is een prachtige accommodatie en het resultaat voelt goed”.

Applaus was er ook voor Nieuwleusen die met drie teams aanwezig kon zijn omdat Oudleusen met één team deelnam. Als dank en waardering wenste Jan Meijerink dat Nieuwleusen de wisselbeker wat hem betreft mag behalen. Dit gaf onmiddellijk een reactie teweeg bij de koersballers van andere plaatsen. Dan maar een sportieve overwinning behalen, was de opdracht. Dat het na de pauze alle kanten uit kon gaan bleek wel uit de tussenstand.

5 van de 10 teams stonden met vier wedstrijdpunten gelijk. Dat is ook de reden dat naar de onderlinge gewonnen paarwedstrijden wordt gekeken. Mocht dat nog gelijk zijn, dan wordt gesorteerd op het aantal gescoorde paarpunten voor. Met nog één speelronde te gaan stonden Hoonhorst 2 en Oudleusen 1 beide op zeven wedstrijdpunten, waarbij Hoonhorst 2 één paarwedstrijd meer gewonnen had.

Wethouder Maurits von Martels deelde de prijzen met veel genoegen uit en had waarderende woorden voor het resultaat voor Hoonhorst wat koersbal betreft, maar ook de prachtige nieuwe Potstal. Hoonhorst mag het toernooi dus ook volgend jaar weer organiseren. Dat men zuinig is op de nieuwe vloer bleek wel uit de vloerbedekking langs de kanten om stoelen te plaatsen. Het opbergen van de zware rollen was een te zware klus voor de koersballers.

Voor de volledige uitslag en foto’s zie: www.swolemelerveld.nl

Eindscor

eind- naam koersbalgroep woonplaats teamcaptain wedstrijd- gewonnen paarpunten

stand punten paarwed. voor tegen saldo

1 HOONHORST 2 Hoonhorst dhr. H. Melenhorst 9 32 97 50 47

2 HOONHORST 1 Hoonhorst dhr. H. Ulkeman 8 31 81 53 28

3 DALFSEN 1 Dalfsen dhr. E. Bottema 8 24 74 73 1

4 OUDLEUSEN 1 Oudleusen Mevr. W. Gerholt-Pieneman 7 30 77 58 19

5 NIEUWLEUSEN 2 Nieuwleusen dhr. A.J. Schuurman 6 23 67 87 -20

6 NIEUWLEUSEN 1 Nieuwleusen dhr. A. Dam 6 23 64 77 -13

7 DALFSEN 2 Dalfsen mevr. A. Knoop-Kamerling 5 28 65 62 3

8 LEMELERVELD 1 Lemelerveld dhr. W.H. Baarslag 5 26 85 91 -6

9 LEMELERVELD 2 Lemelerveld dhr. J. Grave 4 22 67 104 -37

10 NIEUWLEUSEN 3 Nieuwleusen dhr. J. Kragt 2 19 61 83 -22

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.