gert jan van verbeek spreekt hoonhorst toe

Dat Gert Jan op de hoogte was van de ambitie van Hoonhorst 1, kampioen worden en weer promoveren naar de 4e klas, werd al snel duidelijk. Hij vindt dat die ambitie en doelstelling niet alleen moet worden uitgesproken maar dat spelers zich ook moeten realiseren dat een doelstelling/doel alleen maar gehaald wordt als het team en verder iedereen die daarbij betrokken is daar ook naar handelen en gemaakte afspraken nakomen. Het moet voor iedereen ook duidelijk zijn wat woorden als ambitie, discipline, scherpte en willen winnen inhouden en welk gedrag daar dan bij hoort.

Als je afspraken maakt en ook achter die afspraken staat zul je dat als individuele speler ook waar moeten maken. Wil je dat niet, dan is er altijd nog plaats in het 2e of 3e . Hij benadrukt daarbij dat elke speler zo zijn specifieke kwaliteiten heeft (techniek-tactisch inzicht-snelheid-fysiek sterk-conditie) en dat het de kunst is die op een goede manier in te zetten binnen het team.

Gert Jan vindt ook dat de motivatie om te willen winnen, scherp te zijn op de training en coachbaar te zijn voor 100% vanuit jezelf moet komen. Niet alleen aanwezigheid tijdens een wedstrijd of training is voldoende. Je moet jezelf willen ontwikkelen en beter willen maken. De club, de trainer, verzorger of leider kunnen dit alleen maar begeleiden. Ook hier geldt dat als je die intrinsieke motivatie niet hebt je niet in een eerste elftal thuishoort en al helemaal niet in een team dat gaat voor promotie.

Dit alles wist Gert Jan op een leuke en vooral ontspannen manier over te brengen aan de spelers.

De spelersgroep had hem weinig te vragen. Hieruit bleek dat het ook een heel duidelijk verhaal was. Of Hoonhorst 1 al zichtbaar voordeel uit het praatje van Gert Jan weet te halen zal zondag in de wedstrijd tegen USV moeten blijken. Na afloop werd er in de kantine nog gezellig nagepraat.

Al met al een leuke en onverwachte ontmoeting met een Nederlandse toptrainer.

Een ontmoeting die overigens werd geregeld door de verzorgster van VV Hoonhorst , Mirjam Klein Herenbrink. Gert Jan maakte nog even dankbaar gebruik van de mogelijkheid zijn spieren even door Mirjam los te laten maken. Zij was het ook die Gert Jan nog een kleine attentie aanbood voor zijn spontane bezoek aan Hoonhorst 1.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.