eerste cigar box festival doorslaand succes

6 september 2014, een historische dag in de muziekgeschiedenis, want het allereerste Nederlandse Cigar Box Guitar Festival werd gehouden bij café Calluna op de grens van Ommen en Dalfsen.

Een kleine 700 bezoekers wisten de weg te vinden naar het prachtig en sfeervol opgebouwde festival terrein. Van verre kon je zelfs het enorm grote opblaasbare café, dat speciaal voor dit festival was neergezet, al zien.

Het hoofdpodium dat helemaal met houten schaaldelen was bekleed, grote, ronde, houten haspels als statafels en de Amerikaanse uitstraling van het café zelf maakten dat iedereen zich al snel thuis voelde op dit geheel nieuwe festival. Velen waren ook erg nieuwsgierig naar de Cigar Box gitaar en de andere eigen gemaakte instrumenten die de verschillende artiesten, verdeeld over twee podia hadden, meegebracht.

Veel bezoekers verbaasden zich er dan ook over dat er uit een gewone sigarendoos die je normaal gesproken weggooit, zo’n prachtig instrument met slechts 1 tot 4 snaren te maken is, waar ook nog eens geluid uit komt.

Naast veel muziek was er op de gezellig ingerichte market square van alles te zien en te koop op het gebied van eigen gemaakte instrumenten, maar ook waren er zelfgemaakte sieraden, houten kistjes met teksten en posters. Ook de grote American Airstream van Primera Jansen uit Dalfsen trok heel veel bekijks en velen genoten in de lounge-ruimte van de zojuist aangekochte (tabaks) producten.

De diverse, van onder andere cola- en bierblikjes gemaakte gebruiksvoorwerpen van ‘Recycle art’ gaven je een heel andere kijk op afval. Met een relaxte sfeer en mede door het prachtige weer kon het publiek genieten van de verschillende bands en one-man- acts zoals Herman Ouboter en Sem van Blerk, waarbij het zo maar spontaan tot jams van de artiesten onderling kwam.

De artiesten die optraden, deden minimaal 80% van de nummers op een zelfgemaakt muziekinstrument en bands als Chitlin Crew, Bacon Fat Louis, Bottle up & Go en Boothill Stompers Skiffle band gebruikten zelfs meerdere zelfgemaakte instrumenten in hun nummers. De ‘Voice of Ommen’, Manon Bosch, was speciaal uitgenodigd en liet door haar zeer wervelend solo optreden op gitaar en zang, horen en zien dat je niet zomaar Voice of Ommen kunt worden.

Als afsluiter was er Cigarbox Henri & Friends, die net als in het middag programma met een dirty, hardrockin’ garage blues set een gevoelige snaar raakte. Vele positieve reacties van alle kanten zorgden ervoor dat de organisatie nu al heeft toegezegd dat er volgend jaar weer een Cigar Box Festival bij café Calluna gehouden gaat worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.