de dag van de pinautomaat

Dagelijks verschijnt de ‘De dag van:’ op VechtdalCentraal. Iedere dag wordt er aan de hand van een korte beschrijving en foto een onderwerp belicht.

Vandaag, woensdag 10 september, is de dag van de pinautomaat. CDA-Tweede Kamerlid Van Hijum uit Laagzuthem wil dat ieder dorp zijn eigen geldautomaat heeft. Hij wil dat de minister van Financiën de banken verplicht overal in een straal van vijf kilometer een pin neer te zetten.

“Het is de taak van banken om een goede infrastructuur voor contant geld te houden”, zegt Van Hijum. Hij wil dat de banken stoppen met het sluiten van pinautomaten in dorpen. Als banken daarover geen afspraken willen maken moet de vijf kilometernorm in de wet worden opgenomen, vindt Van Hijum.

Zelf een onderwerp voor ‘De dag van:’? Laat het ons weten en stuur een mail naar team@nucentraal.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.