dalfsen wil pand rabobank nleusen kopen

Door het aangekondigde vertrek van de Rabobank uit Nieuwleusen doet de mogelijkheid zich nu voor om het vrijkomende kantoorpand bij de ontwikkelingen van het Middengebied te betrekken. Het past perfect in de ambitie van de raad en college om een breed gedragen Kulturhus-concept in Nieuwleusen van de grond te krijgen, waarin onderwijs, welzijn en sport intensief samenwerken. Zowel het voortgezet onderwijs als het basisonderwijs kunnen belangrijke dragers zijn van het Kulturhusconcept in het dorp. Ten opzichte van de eerdere plannen in Nieuwleusen en de overige Kulturhusen, is dit een nieuwe ontwikkeling. Het kantoorpand biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor een compacte school, waarvan het Kulturhus ook medegebruiker wordt. Door het centraliseren van onderwijsvoorzieningen wordt samenwerking gestimuleerd en het zorgt voor doorgaande leerlijnen.

Het college ziet graag dat organisaties en verenigingen deelnemen aan het Kulturhus-concept. Met elkaar gaan samenwerken, de verbinding zoeken en voor en met elkaar werken in het Middengebied van het dorp is van grote belang voor de inwoners van Nieuwleusen.

Met oog op de demografische ontwikkelingen in Nieuwleusen, is het op peil houden van voorzieningen voor de leefbaarheid op langere termijn van groot belang. Door te centraliseren zijn voorzieningen exploitabel te houden en kan het voorzieningenniveau worden vergroot. Het college stelt de raad voor om een krediet van € 1.5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aankoop van het pand, inclusief de kosten voor onderzoek en dergelijke. Mocht eind 2014 blijken dat het haalbaarheidsonderzoek anders uitwijst en een kulturhus voor Nieuwleusen op de wijze die het college voor ogen heeft, niet tot de mogelijkheden behoren, dan ziet het college kansen om het pand in elk geval in te zetten voor onderwijsdoeleinden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.