Home / archiefcentraal / dalfsen deelt punten met diepenveen

dalfsen deelt punten met diepenveen

Dalfsen voetbalde zondag gelijk in eigen huis tegen Diepenveen. Het werd 2-2 op sportpark Gerner. Dalfsen trainer Peter Reumer kan leven met het punt: ‘’We hebben een fase gehad waarin wij het verschil konden maken. Dat hebben wij nagelaten. In de tweede helft heeft Diepenveen de betere kansen gekregen.’’

Dalfsen keek al snel tegen een achterstand aan. De bal werd in de zevende minuut vanaf links hoog voorgeven en de lange spits van Diepenveen, Jeffrey Mooren, werkte hem op een acrobatische manier binnen. De bal schoot over Dalfsen goalie Johnny Nijenhuis heen. Diepenveen probeerde vooral met diepe ballen over de vleugels op een verdere voorsprong te komen.

Even leek dit te lukken. Een lange bal werd door Koen Sloot onbedoeld naar achteren met de kop verlengd. Rechterflank speler Davey Mooren nam de bal vervolgens mee maar schoot over. In deze fase van de wedstrijd voetbalde Dalfsen slordig. Sommige ogenschijnlijke simpele passes kwamen niet aan. Van verzorgd voetbal van de kant van Diepenveen was echter ook geen sprake.

Dalfsen voerde de druk op en dit resulteerde in de gelijkmaker van spits Erik Koedijk. Een terugspeelbal was te kort, de spits onderschepte, speelde op knappe wijze de doelman van Diepenveen voorbij en plaatse de bal met links in het doel. Even later werd een prachtige voorzet van de meegekomen verdediger Stefan Jansen of Lorkeers afgewerkt door rechtsbuiten Jeroen Kamphuis met z’n voet. Hij zette Dalfsen op voorsprong en Diepenveen leek in de minuten daarna helemaal van slag te zijn. Dalfsen kwam beter in het spel en combineerde er op los.

Vlak voor tijd kreeg Diepenveen een vrije trap op een gevaarlijke plek, net buiten de zestien. Die werd laag voorgegeven en zorgde voor onrust. De Dalfser verdediging kon deze bal wegwerken. Direct daarna brak Erik Koedijk door en kwam oog in oog met de doelman. Op dat moment zette de meegesprinte verdediger een riskante tackle in, maar hij voorkwam daarmee wel een grotere voorsprong voor de thuisploeg.

Direct na rust maakte Diepenveen de gelijkmaker. Een schot vanaf zo´n twintig meter ging de linkerhoek in. Davey Mooren tekende voor de gelijkmaker. Nu was het Dalfsen dat van slag leek, het kwam niet meer zo in het spel als in de eerste helft. Diepenveen kreeg veel goede kansen – en op basis van deze helft had het wellicht nog een doelpunt verdiend – maar had het vizier niet op scherp staan. Zo speelde de snelle en beweeglijke flankspeler Davey Mooren doelman Johnny Nijenhuis voorbij, maar schoot vervolgens links naast. Daarnaast kregen de bezoekers ook een stuk of vier vrije trappen op gevaarlijke posities.

‘’In de tweede helft hoop je dat je de ruimtes beter kunt benutten. En dat je van daaruit gaat voetballen. We kregen echter te snel het doelpunt tegen, vanaf dat moment voetballen wij onrustig. We moeten dan op balbezit blijven spelen, maar gingen mee in het gehaaste spel”, analyseerde Reumer na afloop.

Al met al een punt voor Dalfsen. En nog belangrijker: de ploeg van Peter Reumer scoorde weer, na twee competitiewedstrijden droog gestaan te hebben. Volgende week voetballen de roodgelen uit tegen tegen OVC ‘21.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.