Home / archiefcentraal / d66 geurverordening niet in belang burger

d66 geurverordening niet in belang burger

De geurverordening die door de gemeenteraad van Dalfsen is vastgesteld, is niet in het belang van de burger. Dat zegt D66 Dalfsen. De partij diende vorige week een motie in om de voor-gestelde geurverordening terug te nemen voor een betere onderbouwing. D66 kreeg hierbij de steun van de fracties van ChristenUnie en de PvdA.

Het college van B&W heeft de raad een voorstel voorgelegd om de zogenaamde geurverorde-ning aan te passen, waarmee kort gezegd de afstanden die nu gelden tussen boerenbedrijven met rundvee en aanpalende bebouwing halveren, waarmee bijvoorbeeld de huidige 50-metergrens wordt verminderd naar 25 meter. D66 verbaast zich er over dat er een oplossing wordt voorgesteld voor een probleem dat niet bestaat en zeker niet is aangetoond.

Daarbij komt dat het voorstel volgens de partij is gebaseerd op een beleidsvisie waarin meer nadelen dan voordelen worden genoemd. D66 heeft het college in een motie gevraagd het voorstel terug te nemen en beter te onderbouwen alvorens de raad om een uitspraak te vragen. Tijdens de behandeling van dit agendapunt liet de wethouder al weten de motie niet uit te zullen voeren en vanuit de raad kwam onvoldoende bijval. Alleen de ChristenUnie en de PvdA steunden de motie. De meerderheid in de raad, CDA, Gemeente Belangen en de VVD steunde de wethouder.

D66 Dalfsen is van mening dat de burgers hier in de toekomst heel veel last van kunnen krij-gen en dat daarmee de boerenbedrijven zeker niet gediend zijn. “Zij hebben juist belang bij een verordening die op maat is toegesneden naar de omstandigheden. Nu ligt er één verorde-ning voor de gehele gemeente en dat vindt D66 onwenselijk.”

Lees ook

Aanvraag Corona Noodfonds indienen voor 15 februari 2021

Periode Noodfonds is verlengd tot en met 31 december 2020 DALFSEN – De coronacrisis treft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.