column vov bouwen in de natuur

‘Als kind was Speertje veel in de natuur te vinden. Een van zijn grootste hobby’s was bouwen in de natuur. Dat waren geen grote bouwwerken, maar dat was gewoon een hutje van hout. Een hutje dat diezelfde dag weer werd afgebroken en het hout werd weer toevertrouwd aan de natuur. Ooit was de familie Lemmers eigenaar van één van de mooiste natuurcampings in Ommen. Een prachtige camping langs de Vecht in de mooie natuurgebieden Zeese en grenzend aan het prachtige Junne.

In de jaren ’70 van de vorige eeuw moesten alle campings in het buitengebied op het riool aangesloten worden. Toen bleek dat de gemeente Ommen hierop geen subsidie verstrekte besloot eigenaar Lemmers van de Stekkenkamp om zijn kampeerterrein terug te geven aan de natuur. In de afgelopen jaren heeft zich op het landgoed de Stekkenkamp een mooi natuurgebied ontwikkeld. Niet de mens, maar de dieren hebben het landgoed in gebruik genomen.

Rond 2005 gaf de toenmalige LPO-wethouder Hulsink aan dat hij positief stond tegenover de plannen om op de Stekkenkamp, een natuurgebied, zorgwoningen te bouwen. De LPO-wethouder sneuvelde op een ander dossier en het plan Stekkenkamp verdween in de la. “Beter voor de natuur” zou Speertje zeggen. Tot zijn grote schrik las Speertje vandaag, 10 september 2014, in de Stentor dat wethouder Ko Scheele het dossier Stekkenkamp in een kast in de catacomben van het gemeentehuis van Ommen (of was het Hardenberg?) terug heeft gevonden. De huidige wethouder Ko Scheele wil het afgestofte dossier weer uitvoeren. Ko spreekt zelfs van: “zorgwoningen passen in de natuur”. Volgens Speertje heeft Ko bij een wandeling in de mooie (herfst) bossen van Ommen een dikke eikel op zijn hoofd gekregen.

Ooit heeft diezelfde Ko (bij de afhandeling van de Drieslag) aangegeven dat er in bouwprojecten geen ruimte meer is voor particuliere initiatieven. Bouwen op gemeentegronden zoals Haven-Oost zou de oplossing zijn. Speertje is het hier mee eens, laten we de braakliggende gemeentegronden bebouwen in plaats van de natuur te vervuilen. Bovendien denkt Speertje dat zorgwoningen beter in centrumgebieden tot hun recht komen, dichtbij voorzieningen als een overdekt zwembad, bibliotheek, artsen, apotheek, fysiotherapie en ga zo maar door. Speertje zegt: “zorgwoningen passen niet in de natuur”

Speertje

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.