Home / archiefcentraal / cda wil van hijum direct als gedeputeerde

cda wil van hijum direct als gedeputeerde

Het CDA wil dat Tweede Kamerlid Eddy van Hijum Theo Rietkerk per 1 november vervangt als gedeputeerde van de provincie Overijssel. Rietkerk begint op die datum namelijk als voorzitter van het College van Bestuur van onderwijsgroep Landstede.

De wens van het CDA is om de vacature zo snel mogelijk goed in te vullen. “De uitvoering van het omvangrijke Overijsselse coalitieprogramma en specifiek ook de portefeuille van vertrekkend gedeputeerde Rietkerk vergt een goede bezetting. Het CDA ziet in Eddy van Hijum de juiste persoon om een nieuwe gedeputeerde namens het CDA voor de resterende coalitieperiode aan te stellen.”

Het Kamerlid uit Laag Zuthem is eerder deze maand al gepresenteerd als beoogd CDA-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2015. Met het Tweede Kamerlid zegt de vertrouwenscommissie van het CDA de vacature optimaal te kunnen vervullen, vooral door de kennis, ervaring en contacten die Van Hijum heeft op economisch vlak. Eddy van Hijum is uitstekend in staat het stokje over te nemen om de uitdaging waar Overijssel voor staat op te pakken en iets voor de inwoners van Overijssel te betekenen.

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de CDA-Statenfractie en zeer gemotiveerd met in te zetten voor Overijssel”, reageert Eddy van Hijum op de voordracht. “Ik zie er naar uit om in nauwe samenwerking met mensen binnen en buiten het provinciebestuur te werken aan het versterken van de economie en de omslag naar duurzame energie.”

CDA-fractievoorzitter Martin Reesink heeft zijn collega fractievoorzitters reeds geïnformeerd. Provinciale Staten zal uiteindelijk over de benoeming beslissen.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.