Home / archiefcentraal / blaasorkestenfestival terrasentertainment

blaasorkestenfestival terrasentertainment

Mensen gaan lekker op een terras zitten met een hapje en een drankje en genieten van de muziek. Het is een stukje gratis entertainment.

Zowel zaterdag als zondag is er een tiental orkesten te horen op drie pleinen. Verwacht geen grote podia of andere opsmuk. De orkesten staan gewoon met beide benen op de grond. Elk concert is een show van ongeveer twintig minuten en alle orkesten spelen op elk podium.

De orkesten komen voornamelijk uit de buurt, maar dit jaar zijn er ook deelnemers uit Friesland en Limburg. Deze orkesten kunnen overnachten tegen een gereduceerd tarief op camping “De Koeksebelt”, waarbij ze een gratis ontbijt van de organisatie krijgen aangeboden.

Het festival geeft elke dag een publieksprijs weg. Het is niet echt een wedstrijd, maar de top drie gaat naar huis met een kleine geldprijs. Orkesten vinden dit onderdeel van het festival toch leuk, want ze doen het voor het publiek en de bezoekers van het festival bepalen wie er uiteindelijk wint. Alle orkesten worden twee keer beoordeeld doormiddel van stembriefjes die worden uitgedeeld in het publiek. Dat mag de orkesten vervolgens beoordelen op de volgende criteria: entertainment, muzikaliteit, interactie met publiek, algemene indruk en muziekkeuze.

Datum: zaterdag 6 en zondag 7 september

Locatie: Centrum Ommen

Tijd : 13.30 – 18.00 uur

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.