Home / archiefcentraal / bakker bestuurslid hospice groep vechtzathe

bakker bestuurslid hospice groep vechtzathe

Het bestuur van de Hospice Groep VechtZathe heeft zich versterkt met mevrouw Gretha Bakker. Zij heeft positief gereageerd op het verzoek om het bestuur, dat na het vertrek van voorzitter Henk van der Wal nog maar uit drie personen bestond, te komen versterken.

Gretha Bakker heeft vanaf 1978 als arts in de ouderenzorg gewerkt in Amsterdam en in Hardenberg (Clara Feyoena Heem). Haar ervaring ligt vooral op het gebied van de palliatieve zorg voor zowel de somatische als de psycho-geriatrische patiënt. Sinds 1 juli van dit jaar is zij met vervroegd pensioen gegaan. Ze had zitting in het consultteam Palliatieve zorg en is momenteel werkzaam als SCEN arts voor de regio Drenthe.

Zoals zij zelf zo mooi omschrijft heeft zij vooral gewerkt vanuit de gedachte, dat de laatste levensfase van het leven met dezelfde aandacht en zorg omgeven moet zijn als het begin van het leven. “Goede, warme zorg en aandacht geven in deze periode aan zowel de patiënt als direct betrokkenen is van onschatbare waarde en deze fase goed afronden is van groot belang”.

Uit bovenstaande woorden blijkt dat zij een vrouw is met compassie voor de medemens en vooral voor de kwetsbare mens zoals wij die als gast mogen begroeten in onze beide hospices t.w. Hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg en Hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen. Zij kent beide hospices en ook enkele coördinatoren. Daarnaast zal zij op korte termijn kennis gaan maken met medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen.

Herma Nap, die Henk van der Wal als voorzitter is opgevolgd, is blij met de toetreding van Gretha tot het bestuur. “We heten haar van harte welkom en zijn ervan overtuigd dat zij een waardevolle aanvulling is voor ons bestuur èn voor iedereen die met de Hospice Groep VechtZathe van doen heeft.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.